PRVI SNIMCI NAKON PADA HELIKOPTERA U BLIZINI VRTIĆA KOD KIJEVA: Izbio požar, deca evakuisana, ima POGINULIH (VIDEO, FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen Twitter

PRVI SNIMCI NAKON PADA HELIKOPTERA U BLIZINI VRTIĆA KOD KIJEVA: Izbio požar, deca evakuisana, ima POGINULIH (VIDEO, FOTO)

Planeta -

U regionu Kijeva u Brovariju srušio se helikopter u blizini vrtića, saopštio je načelnik državne uprave Kijevske oblasti Aleksij Kuleba.

Guverner ukrajinske Kijevske oblasti rekao je da se radi o helikopteru i da se srušio u rasadnik i stambenu zgradu. Rekao je da ima žrtava.

"U trenutku tragedije tu su bila deca i zaposleni u vrtiću“, rekao je on i dodao da su od tada evakuisani, prenosi DW.

Kuleba je napomenuo da ima žrtava, ali nije precizirao broj.

Video snimci koji se dele na društvenim mrežama prikazuju zgradu u plamenu i kažu da se objekat sličan helikopteru ili dronu srušio na zgradu obdaništa, prenosi Daily Mail.

Ukrajinski mediji javljaju da je nakon pada helikoptera izbio požar.

Ukrajinska televizija "Rada" javila je, pozivajući se na policiju, da je jedna osoba poginula u padu helikoptera u blizini vrtića u Brovarima u Kijevskoj oblasti.

"U Brovariju, u regionu Kijeva, pao je helikopter u blizini vrtića. Ljudi su evakuisani", navela je Irina Pjanišnjikova, savetnik policije u Kijevskoj oblasti.

Pet osoba je povređeno, prema prvim informacijama.

(Kurir.rs/RIA Novosti/DW)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track