SKANDAL ZA BOGOJAVLJENJE I DAN-DANAS SE PREPRIČAVA: Ono što su Bugari radili tokom plivanja za Časni krst će vas ZGROZITI (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

izbio opšti haos

SKANDAL ZA BOGOJAVLJENJE I DAN-DANAS SE PREPRIČAVA: Ono što su Bugari radili tokom plivanja za Časni krst će vas ZGROZITI (VIDEO)

Planeta -

Svake godine, uoči i nakon Bogojavljenja, mnogi se sete video snimka koji je nastao pre nekoliko godina u Bugarskoj, a koji je postao apsolutni hit čim je ugledao svetlost dana.

Pripadnici pravoslavne veroispovesti širom sveta obeležili su praznik Bogojavljenje, a plivanje za časni krst, pored Srbije i Republike Srpske, svake godine održava se i u Crnoj Gori, Grčkoj, Rusiji, Bugarskoj, pa i Turskoj.

Preciznije, održava se u svim mestima gde žive pravoslavni vernici, bilo da su se organizovali sami ili posredstvom crkve.

Naime, kada je reč o plivanju za Časni krst, već duži niz godina pod lupom javnosti su upravo naše komšije Bugari, s obzirom da su oni sada već naširoko poznati po, u najmanju ruku, turbulentnom načinu na koji to rade.

Pre nekoliko godina je u Bugarskoj nastao sada već dobro poznati snimak na kom je tokom organizovanog plivanja za Časni krst izbio opšti haos, kada se nekolicina muškaraca sukobila.

Incident se dogodio u Staroj reci, u trenutku kada je sveštenik bacio krst u usko korito, sa visine od nekoliko metara. S obzirom da voda nije bila duboka, grupa pretežno mlađih muškaraca sjatila se na dno korita, te je nastao žešći fizički okršaj oko borbe za krst, dok su stajali u vodi. Posle toga, neredi su se prebacili i ka obali, a tu im se pridružila još nekolicina muškaraca u okršaju. Nastao je pravi karambol.

Ovaj snimak može da služi kao "dokaz" da komšije Bugari zaista ozbiljnije shvataju ovo takmičenje, pa se neretko desi da emocije dobiju prevlast nad razumom, te sve izmakne kontroli, pa se jedna verska manifestacija vrlo lako pretvori u nešto neprimereno.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track