ZLA KOB POVEZUJE SUDBINU DVE ANE IZ AMERIKE: O bogatoj Srpskinji bruji svet, a o njenoj imenjakinji svi ĆUTE, evo šta ih SPAJA
Foto: Printscreen Instagram

ZLA KOB POVEZUJE SUDBINU DVE ANE IZ AMERIKE: O bogatoj Srpskinji bruji svet, a o njenoj imenjakinji svi ĆUTE, evo šta ih SPAJA

Planeta -

Za vreme praznika u SAD, za dve žene koje su emigrirale u SAD i zovu se isto - Ana, sumnja se da su brutalno ubijene tokom onoga što je za svaku ženu trebalo da bude slavljenički trenutak u njihovom životu. I jednu i drugu su navodno ubili njihovi partneri, međutim priče o jednoj ispunile su naslovnice širom zemlje, dok je užasna smrt druge jedva primećena.

Ana Volš je iz Srbije otišla u SAD 2005. godine i upoznala svog supruga Brajana Volša iz Bostona dok je radila u luksuznim hotelima.

Ana Kosta je imigrirala iz malog grada u Brazilu u blizini amazonske džungle, a po dolasku u SAD pridružila se vojnom programu kako bi dobila državljanstvo za sebe i svoju porodicu.

Nekoliko nedelja nakon navodnih ubistava, tela dve žene i dalje nisu pronađena. Međutim, novinski natpisi o njihovim smrtima široko su različiti. Ana Volš, mama iz Kohaseta u Masačusetsu, poslednji put je viđena 1. januara, a njen nestanak, hapšenje muža koji je optužen da je raskomadao i bacio delove tela i krvavi detalji postali su tema nacionalnih naslova i noćnih vesti. U SAD se o smrti Ane Koste pisalo samo na nekoliko medija.

Brajan Volš, Ana Volš
foto: AP Greg Derr, Printskrin/Instagram

Ana Volš je, kako prenose mediji, bila bogata i umrla jezivo, a tužioci su za njeno ubistvo optužili njenog muža Brajana Volša. On je sin neurohirurga koji je odrastao na imanju na obali okeana u letovalištu Hal u Masačusetsu, pohađao internat i vrhunski koledž. U međuvremenu su se pojavili navodi da je imao istoriju prevara i mentalnih bolesti.

Njegova supruga je poslednji put viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara na imanju vrednom milion dolara u Kohasetu. Sumnja se da je umrla u podrumu kuće koju je delila sa svoja tri dečaka, a ponekad i sa svekrvom, kažu tužioci. Istražitelji veruju da je njen muž raskomadao njeno telo samo nekoliko sati nakon što je par ugostio njene kolege iz tokom dočeka Nove godine. Zatim je, smatraju tužioci, raskomadane delove njenog tela odvukao na razne lokacije za smeće koje bi se transportovale u objekte koji koriste spalionice, pa je malo verovatno da će njeno telo biti pronađeno.

Ana Kosta je došla u SAD u potrazi za američkim snom i služenje u američkim oružanim snagama bio je njen način da ga ostvari. U jednom trenutku u proteklim mesecima spojila se sa brazilskim kolegom, čovekom koji je sada osumnjičen za ubistvo u Brazilu - takođe u vezi sa mladom ženom sa kojom je izlazio.

U medijima u Brazilu nije bilo naslova da je žena nestala, dok Los Angeles Magazine kao razlog za to navodi što je bila siromašna. I, za razliku od Ane Volš, postojao je tačno jedan naslov u SAD kada je Luis Antonio Gomes Akaj priznao terenskoj kancelariji FBI-ja u Los Anđelesu da je ubio Anu kada je rekla da želi da prekine njiho vezu dok su njih dvoje bili na odmoru u Kaliforniji.

Ana Kosta, nestala
foto: Printscreen/Instagram

On sada odbija da kaže gde je sakrio Anino telo i kaže da je negde u planinama. Vlasti su za Lamag u petak rekle da policija nastavlja da traga za njim, dok Akaj ostaje u pritvoru zbog optužbe za ubistvo.

Ana Volš je imala 39 godina kada je poslednji put viđena na Novu godinu. Njen nestanak je pokrenuo masivnu poteru organa za sprovođenje zakona kroz deponije smeća širom Masačusetsa i lov oko nekoliko nekretnina koje je imala (navodno vrednih oko 3 miliona dolara), dok je njen njen muž prvobitno bio u zatvoru zbog ometanja istrage, da bi se u sredu izjasnio da nije kriv za njeno ubistvo. Njena tri dečaka, svi mlađi od šest godina, nalaze se u državnom pritvoru.

Poslednji trag o Ani Kosti datira od 27. decembra kada je bila u hotelu u El Segundu. Rekla je svojoj porodici da je njen dečko vodi iz baze vojske Virdžinije gde je bila stacionirana na odmor u obilazak Los Anđelesa, kako bi proslavili njen 23. rođendan. Kada je njena mama u Brazilu prestala da prima telefonske pozive, otišla je u brazilsku policiju, koja je pozvala FBI. Federalci su ušli u trag Akaju, koji je tokom ispitivanja priznao.

Brazilske vlasti rekle su tamošnjim novinarima da Akaj misli da bi mogao da pobedi optužbu za ubistvo ako tužioci ne pronađu njeno telo. Kancelarija okružnog tužioca LA Džordža Gaskona odbila je da otkrije informacije o ubistvu, osim što je rekla da se osumnjičeni izjasnio da nije kriv i da se vraća u zgradu krivičnog suda na 15. februara.

Lamag piše kako i bogata Ana i siromašna Ana, obe lepe, živahne žene sa svetlom budućnošću koju su im oteli njihovi partneri, zaslužuju jednaku pažnju dok se traga za njihovim telima.

Kurir.rs/LosAngelesMagazine/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track