JEDAN UDAR TORNADA-S UNIŠTIO BI 100 NEMAČKIH LEOPARDA! Еkspert: Berlinski tenkovi neće suštinski promeniti odnos snaga
Foto: Printskrin / You Tube

JEDAN UDAR TORNADA-S UNIŠTIO BI 100 NEMAČKIH LEOPARDA! Еkspert: Berlinski tenkovi neće suštinski promeniti odnos snaga

Planeta -

Direktor Centra MGIMO za vojno-politička istraživanja Aleksej Podberjozkin komentarisao je mogućnost da ukrajinska vojska počne da dobija od evropskih država nemačke tenkove „leopard“. Ekspert smatra da to neće suštinski promeniti odnos snaga.

Već je uništeno oko 3.000 ukrajinskih tenkova. Po svojim karakteristikama T-72 i T-62 ne zaostaju za tenkovima ‘leopard 1’ i prvom modifikacijom ‘leopard 2’.

A T-72B, T-80, T-90 su bolji od većine modifikacija ‘leopard 2’.

To je što se tiče kvaliteta, a što se tiče kvantiteta - da bi se sakupili tenkovi ‘leopard’ od svih evropskih država potrebno je vreme. Ti tenkovi su u različitom stanju, da bi se tenk bio dovedenu red posle čuvanja potrebno ga praktično rastaviti pa sastaviti. Potrebno je obučiti posade.

Ako sakupe, na primer, 100 tenkova ‘leopard’ – to je ništa. To je tenkovska brigada koju će zbrisati jedan udar diviziona ‘Tornado-S’ (ruski višecevni bacač raketa) - naveo je Podberjozkin.

On se osvrnuo na izjavu novog nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa da NATO ne treba da bude strana konflikta u Ukrajini, ističući da je Alijansa to već praktično postala.

- Druga stvar je što NATO ne želi to da prizna iz jednog jednostavnog razloga: Alijansa bi želela da je rat zaobiđe. Isporuke naoružanja, municije, vojne tehnike i pri tome ofanzivne, to se uvek smatralo učešćem u vojnom sukobu. Iako je Sovjetski Savez za vreme rata Vijetnama protiv SAD slao Vijetnamu PVO i lovce, ovde je granica veoma tanka. Ali, Zapad je tu granicu već praktično prešao - rekao je ekspert za Radio Sputnjik.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track