"AMERIKA NE SME DA IZGUBI OVAJ RAT" Krivokapić: Tenkovi Leopard 2 će biti uništeni, a ni američki Abrams NEĆE PROĆI BOLJE
Foto: Kurir televizija

RAT U UKRAJINI

"AMERIKA NE SME DA IZGUBI OVAJ RAT" Krivokapić: Tenkovi Leopard 2 će biti uništeni, a ni američki Abrams NEĆE PROĆI BOLJE

Planeta -

Danas je 337. dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska potvrdila je da su se njene trupe povukle iz Soledara. Postoji mogućnost da Sjedinjenje Američke Države isporuče Ukrajini "Abramse".

O situaciji u Ukrajini govorili su u jutarnjem programu Kuriri televizije prof. dr Boris Krivokapić, profesor međunarodnog prava na Univerzitetu "MB" i Univerzitetu u Samari i Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Šahrimanjan Obradović istakla je da su Evropa i NATO ujedinjeni u podršci Ukrajini i da će osim tenkova Leopard 2 Ukrajini biti isporučeno i drugo naoružanje.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Sve zemlje koje ih imaju rekle su da će poslati tenkove Lepoard 2 i to jeste značajno za ukrajinsku vojsku, ali od Bajdena smo čuli da će biti isporučeno još naoružanja. Govorilo se da Nemačka neće dati zeleno svetlo, a vidimo da to nije tako. Vidimo da su i Evropa i NATO ujedinjeni i jedinstveni u podršci Ukrajini. SAD su rešile da pošalju Abrams koji je najači tenk u celom svetu - rekla je Šahrimanjan Obradović.

Krivokapić smatra da isporuka tenkova neće značajno pomoći Ukrajini.

- Ovo nije ratište već bojište. Ratište je čitava teritorija sukobljenih strana. Bojište je prostor gde se neposredno puca. Nije slučajno što će se isporuka tenkova odužiti. Postoje velike šanse da se stanje na bojištu preokrene na štetu Zelenskog.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Stalno slušamo o nekom moćnom oružju sa zapada koje će preokrenuti tok sukoba. Ovi tenkovi će biti uništeni mnogo lakše nego što se misli. Ako američki tenkovi budu lako uništeni onda opada cena tog oružja kao brenda, zbog čega sumnjam da će ih Amerikanci isporučivati.

Konstatovao je da ni jedna ni druga strana u sukobu ne smeju sebi da dopuste da izgube rat, zbog čega nema izgleda za skorije rešenje sukoba:

- Amerika ne sme, kao ni NATO, da izgubi, a Rusija takođe ne sme da izgubi jer se bori za svoj opstanak. Ne verujem da će doći do nuklearnog sukoba, ali kraj borbi je daleko.

07:01

POTVRĐENO: UKRAJINCI NAPUSTILI SOLEDAR! Krivokapić: Tenkovi Leopard 2 će biti lako uništeni, a ni američki Abrams NEĆE PROĆI BOLJE

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja