KRALJ ČARSL PROTERAO PRINCA ENDRJUA IZ BAKINGEMSKE PALATE: Vojvoda od Jorka morao da ode, više mu tamo nije mesto
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

oduzete mu i stvari

KRALJ ČARSL PROTERAO PRINCA ENDRJUA IZ BAKINGEMSKE PALATE: Vojvoda od Jorka morao da ode, više mu tamo nije mesto

Planeta -

Kralj Čarls III naredio je princu Endrju, vojvodi od Jorka, da napusti Bakingemsku palatu, a njegove stvari su oduzete tokom renoviranja palate, prenosi britanska štampa.

Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrua.

- Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a potom i spavaći deo - rekao je neimenovani izvor za britanski san.

Endru je voleo svoje odaje u Bakingemskoj palati gde je živeo bračnim životom sa Sarom Ferguson, sa kojom se oženio 1986. godine, a one su bile i njegovo ljubavno gnezdo nakon razvoda 1996. godine, piše list.

- Doveo je mnogo novih devojaka u svoje odaje u palati, među kojima je bila i manekenka Kapris. Stan u palati Sent Džejms nema istu draž ni za jednog muškarca – zaključio je izvor lista San.

Princ Endru se ranijih godina našao u centru skandala Epštajn i optužen je za seksualno zlostavljanje, zbog čega se povukao iz javnog života.

U novembru 2022. izgubio je i plaćenu policijsku zaštitu Bakingemske palate.

Vojvoda od Jorka optužen je za seksualno zlostavljanje Amerikanke Virdžinije Džefri kada je imala samo 17 godina. U javnost je izašla sa tvrdnjama da ju je princ napao u Londonu i SAD.

Tužba Amerikanke se odnosi na Zakon o deci žrtvama iz 2019. godine, koji je proširio prava žrtava da tuže nasilnike za optužbe koje su zastarele.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track