OGLASILE SE SIRENE ZA VAZDUŠNU OPASNOST U IZRAELU: "Gvozdena kupola" presrela rakete, usledila ODMAZDA i udari na pojas Gaze VIDEO
Foto: EPA/ABIR SULTAN

NAPETO

OGLASILE SE SIRENE ZA VAZDUŠNU OPASNOST U IZRAELU: "Gvozdena kupola" presrela rakete, usledila ODMAZDA i udari na pojas Gaze VIDEO

Planeta -

Na jugu Izraela i severno od pojasa Gaze, sinoć su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost.

Militanti u Gazi ispalili su rakete, a Izrael je uzvratio vazdušnim napadom u trenutku kada su tenzije porasle nakon izraelske racije na Zapadnoj obali.

Od pet raketa ispaljenih na Izrael, tri su presretnute, jedna je pala na otvorenom prostoru, a druga je pala unutar Gaze, saopštila je vojska.

Rečeno je da su vazdušni napadi bili usmereni na podzemnu lokaciju za proizvodnju raketa za Hamas, kao i na područja za obuku militanata, prenosi APnews.

Izraelske odbrambene snage presrele su rakete, a potom dronovima izvele udare po palestinskim položajima u pojasu Gaze odakle su, kako su saopštili, rakete ispaljene.

Sirene su se čule u Zikimu, Kibuc Karmiji i gradu Aškelon, duž mediteranske obale.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi kako je izraelski sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" nad Aškelonom presreo nekoliko raketa.

Kurir.rs/APNews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track