BAKA ZVANA TEROR: Penzionisana učiteljica uhapšena u Nemačkoj, optužena da je radila na izazivanju KRVAVOG GRAĐANSKOG RATA
Foto: Shutterstock

pakleni plan

BAKA ZVANA TEROR: Penzionisana učiteljica uhapšena u Nemačkoj, optužena da je radila na izazivanju KRVAVOG GRAĐANSKOG RATA

Planeta -

Penzionisana učiteljica nazvana „baka terorista“ optužena je za zaveru da otme jednog javnog zvaničnika kao vođu terorističke ćelije krajnje desnice u okviru plana za ponovno uspostavljanje „Drugog rajha“ pre-nacističke Nemačke, navodi Klix.ba.

Žena, nazvana samo kao Elisabeth R. zbog nemačkih zakona o privatnosti, optužena je za zaveru da izazove krvavi građanski rat i zbaci saveznu vladu. Osumnjičena, koju su nemački mediji nazvali "baka terora", počela je da kuje planove sa četvoricom ekstremističkih saučesnika u januaru prošle godine.

Plan je uključivao otmicu nemačkog ministra zdravlja Karla Lauterbaha zbog njegove politike vakcinacije koja je pro-Covid. Zaverenici su takođe planirali da unište električne mreže i izazovu nestanak struje širom zemlje kako bi osigurali haos i nered, prema istražiteljima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Na kraju, teroristička grupa je navodno planirala da angažuje glumca da se obrati zemlji kao kancelar ili predsednik kako bi obmanula javnost. Glumac bi objavio da je „Drugi rajh“ ponovo uspostavljen, izjavljujući da je „savezna vlada zbačena i da je ustav iz 1871. ponovo na snazi“.

Drugi rajh je bio Nemačko carstvo pre nego što su ga u Prvom svetskom ratu porazili Britanci i njihovi saveznici. Poraz Nemačke doveo je do abdikacije cara i kolapsa monarhije, ostavljajući oslabljenu državu poznatu kao Vajmarska republika.

Grupa zaverenika dala je sebi nadimak „Vereinte Patrioten“ ili „Ujedinjeni patrioti“. Drugi članovi pokušali su ilegalno da nabave oružje iz zemalja bivše Jugoslavije, saopštile su nemačke vlasti. Elizabet R. i njen saučesnik, identifikovan kao Majkl H., navodno su planirali da budu lideri nove vlade.

Nemački aristokrata princ Hajnrih XVIII uhapšen je prošle godine zbog pokušaja državnog udara. Princ je navodno tražio pomoć Rusije u rušenju nemačke vlade i nadao se da će delovati kao vođa nakon veleizdajničkog puča.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track