VOLSTRIT DŽURNAL: Iza napada dronovima na Iran stoji IZRAEL, očekuju se NOVI UDARI zbog saradnje Teherana sa Rusijom
Foto: Printscreen

list se poziva na neimenovane američke zvaničnike

VOLSTRIT DŽURNAL: Iza napada dronovima na Iran stoji IZRAEL, očekuju se NOVI UDARI zbog saradnje Teherana sa Rusijom

Planeta -

Izrael stoji iza napada drononovima na fabriku iranskog Ministarstva odbrane u gradu Isfahanu, piše Volstrit džornal, pozivajući se na američke zvaničnike, a prenosi RIA Novosti.

„Izrael je pokrenuo tajni udar na odbrambeni kompleks u Iranu“, navodi se u članku i napominje da je ovo prvi poznati napad otkako je Benjamin Netanjahu ponovo postao premijer zemlje .

Osim toga, prema izveštajima ovog medija, izraelski i američki zvaničnici razgovaraju o novim načinima za rešavanje pitanja razvoja saradnje Irana i Rusije.

"Očekuje se da nova Netanjahuova vlada neće Ukrajini pružiti vojnu podršku. Ali će nastaviti da izvodi tajne udare protiv iranskog nuklearnog i vojnog programa", navodi se u publikaciji.

Prema iranskoj novinskoj agenciji IRNA, mini-dronovi su sinoć napali skladište municije u Isfahanu. Jedan od dronova je oboren protivvazdušnim oružjem, druga dva je vojska presrela i digla u vazduh. U magacinu je pričinjena manja šteta, a izveštaja o žrtvama i žrtvama nije bilo.

Kasnije je TV kanal Al Arabija, pozivajući se na izvore, javio da je u napadu u Isfahanu učestvovala američka letelica, a njena meta je bilo skladište balističkih projektila.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja