PRŠTALO U STUDIJU KURIR TV! Šormaz poručio generalu: Vi ste hvalili Staljina! Kastratović: Zelenskog nije briga za narod Ukrajine!
Foto: Kurir TV, AP Photo/Libkos

RAT U UKRAJINI

PRŠTALO U STUDIJU KURIR TV! Šormaz poručio generalu: Vi ste hvalili Staljina! Kastratović: Zelenskog nije briga za narod Ukrajine!

Planeta -

Rat u Ukrajini traje 341 dan. Nato spreman za sukob sa Rusijom ako to bude neophodno. Putin i Šolc pokušavaju da dođu do kompromisa za rešavanje krize.

O ratu u Ukrajini govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije dr Luka Kastratović, general-major u penziji i predsednik IO Kluba generala i admirala Srbije i Dragan Šormaz, predsednik Evroatlantskog saveta Srbije.

Povodom isporuke oružja Ukrajini Kastratović je izjavio da nije iznenađen.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ništa neočekivano. Zelenski ništa ne planira već sprovodi planove Sjedinjenih Američkih Država. Specijalna operacija je iznuđena. Sve zavisi dokle žele i mogu Amerikanci da idu kako bi iscrpljivali Rusiju - tvrdi Kastratović.

Šormaz smatra da Srbije treba da neguje dobre odnose sa Amerikom.

- 30 godina slušamo kako je zapad okupator. Amerika nikad nije bila kolonijalna sila, već Rusija. SAD su država koja je najstabilniji partner koja nam pomaže da rešimo probleme koje imamao i to svi otovoreno govore, uključujući i predsednika Vučića i vladu Srbije.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Što se tiče naoružanja 8.000 novih artiljerijskih sistema je došlo u Ukrajinu koju vojno pomažu sa svih kontinenata osim Južne Amerike uključujući i Srbiju. Oko 4 miliona Rusa pobeglo iz Rusije. 150.000 u Beogradu. Rusija je zatvorena država. To je nasleđe Sovjetskog saveza koji je opstajao na laži - tvrdi Šormaz.

Kastratović se nije saglasio i reka da su SAD Srbiji dugogodišnji neprijatelj:

- SAD su nama uvek bile neprijatelji još od drugog svetskog rata. Otac sadašnjeg ambasadora Hila je pomagao šiptarski separatizam. Zelenski ne brine o svom narodu. Američki stručnjaci su rekli neće direktan sukob, nego da neko drugi ratuje. Rusija nema izlaza nego da se suprotstavi.

04:31

OŠTRA RASPRAVA U EMISIJI! General: Otac američkog ambasadora Hila pomagao albanski separatizam! Šormaz: VI STE HVALILI STALJINA!

Šormaz se zbog Kastratovićeve se zbog optužbe izrečene na njegov račun izvinio ambasadoru Hilu.

- Izvinjavam sa ambasadoru Hilu, na ovim rečima koje će mu biti prenešene. Znam ja te vaše podatke, te pohvale Staljinu i td. Samo budala ne uči na greškama iz prošlosti. Ja imam samo dve svari da zamerim Amerikancima. To je bombardovanje 99., a druga stvar je što su pomogli Titovom režimu, jer da nisu Sovjetski savez bi nas zauzeo, pa bi smo danas imali odnos prema Rusiji kakav imaju Poljaci pa bi smo znali koliko je to loše

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track