DŽONSONE, LAŽEŠ, NAMERNO ILI NENAMERNO: Stigla reakcija iz Kremlja na tvrdnju bivšeg premijera Britanije da mu je Putin PRETIO
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

nije razumeo putina

DŽONSONE, LAŽEŠ, NAMERNO ILI NENAMERNO: Stigla reakcija iz Kremlja na tvrdnju bivšeg premijera Britanije da mu je Putin PRETIO

Planeta -

Kremlj je optužio bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona da "laže", kada tvrdi da mu je ruski predsednik Vladimir Putin "pretio" pominjući ispaljivanje rakete, neposredno pre početka ruske ofanzive u Ukrajini.

"To što kaže gospodin Džonson je laž. To je ili namerna laž, ili nenamerna, u meri u kojoj on nije razumeo šta mu je rekao predsednik Putin", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je naglasio da "nije bilo nikakve pretnje raketama".

"Govoreći o posledicama za bezbednost Rusije predsednik je rekao da u slučaju da NATO udje u Ukrajinu, ili ako se rasporede američke ili NATO rakete na našim granicama, one bi mogle da stignu do Moskve za nekoliko minuta", rekao je Peskov.

Taj deo je loše interpretiran, i to je vrlo nelagodna situacija, dodao je Peskov.

U dokumentarnom filmu Bi-BI-Sija (BBC) bivši šef britanske vlade rekao je da mu je Putin pretio kada je govorio o želji Kijeva da udje u NATO.

"U jednom trenutku on mi je na neki način zapretio i rekao 'Boris, ne želim da vam nanesem zlo, ali sa raketom za to bi trebalo minut', ili tako nešto", rekao je Boris Džonson u dokumentarcu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track