SPREMA LI SE PUČ U MOSKVI?! Analitičari: Nemački tenkovi će ohrabriti Ukrajinu da napadne Krim, a onda će PUTIN EKSPLODIRATI!
Foto: Kurir Televizija, AP/Mikhail Metzel, fire and flames / Alamy / Alamy / Profimedia

RAT U UKRAJINI

SPREMA LI SE PUČ U MOSKVI?! Analitičari: Nemački tenkovi će ohrabriti Ukrajinu da napadne Krim, a onda će PUTIN EKSPLODIRATI!

Planeta -

Danas je 343. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinske vazduhoplovne snage objavile su da, ako Rusija nabavi iranske balističke projektile, Ukrajina neće moći da se obrani od njih. Istovremeno Kijev poziva saveznike da obezbedi avione.

O najnovijim aktuelnostima vezanim za rat u Ukrajini govorili su u jutrnje programu prof. dr Velibor Stević, pukovnik i Petar Milutinović, istraživač sa Instituta za evropske studije.

Kurir
foto: Kurir Televizija

Spekulacija da se u Moskvi sprema puč sa ciljem da se Vladimir Putin obori sa vlasti Milutinović ocenio kao neosnovane:

- Jedina namena ovog sukoba u Ukrajini jeste da se politička elita zacementira na vlasti. Putin će ostati na vlasti uprkos ekonomskim nedaćama u kojoj se Rusija nalazi. Uvoz je opao za 28 odsto, a BDP ruske federacije je opao i nastaviće da opada - rekao je Milutinović i dodao:

Oružane snage ruske federacije nisu ispunile svoj osnovni cilj, a to je denacifikacija režima u Ukrajini. Nastavlja se sa borbenim dejstvima u područjima gde živi dosta Rusa, a borbe će se dodatno intenzivirati isporukom nemačkih tenkova. Oni, dakle nisu uspeli da zaštite to stanoviništvo. Režim opstaje zbog svog autokratskog karaktera.

Stević je mišljenja da Putin ima veliku podršku naroda je da nije realno da dođe do njegovog svrgavanja.

Kurir
foto: Kurir Televizija

- Niko od predstavnika vlasti ruske federacije nije želeo ovaj rat. Putin ima podršku svog naroda. Rusi rat nisu izgubili i neće ga izgubili. Ukrajinska armija je pred kolapsom. Ukrajina je bila velika država sa 45 miliona stanovnika. Ona je istrošila svoje resurese. To što dolazi neće promeniti situaciju. Rusija nije još objavila ratno stanje. Ruska ekonomija je ojačala. Narod normalno živi iako nije zadovoljan ovim što se dešava, zato što ne želi da bude u sukobu sa Ukrajinom jer je to skoro jedan isti narod - vrdi Stević.

Milutinović je uveren da će naoružavanje Ukrajine prolngirati sukob.

- Sukob će se nastaviti i to će krenuti da kruni podršku Vladimira Putina, jer nije izvršio svoje strateške ciljeve. Njegova logika je devetnaestovekovna. On nema moć, nijedan aspekat koji može da privuče n građane da se smatraju Rusima.

06:06

SPREMA LI SE PUČ U MOSKVI?! Analitičari: Nemački tenkovi će ohrabriti Ukrajinu da napadne Krim, a onda će PUTIN EKSPLODIRATI!

- Desetine vojnih tenkova će produžiti sukob koji če imati tendencije da postane nuklearni. Oružano ojačana, Ukrajina će imati sve veće strateške ciljeve, pa čak i Krim. Kada bi se krenulo na Krim to bi dovelo do ekplozivne reakcihje Putina i dovelo bi ga u takvu situaciju da iskoristi nuklearno naoružanje - rekao je Milutinović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja