FBI PRETRAŽUJE BAJDENOVU KUĆU: U toku je pretres zbog poverljivih dokumenata
Foto: Shutterstock

pretres doma u delaveru

FBI PRETRAŽUJE BAJDENOVU KUĆU: U toku je pretres zbog poverljivih dokumenata

Planeta -

FBI pretresa kuću američkog predsednika Džozefa Bajdena u Delaveru u okviru istrage o poverljivim dokumentima, saopštio je njegov advokat, a prenosi Metro.

Ovu informaciju je medijima potvrdio Bajdenov advokat, koji je rekao da je pretres planiran „uz punu podršku predsednika“, prenosi BBC.

„Danas, uz punu predsednikovu podršku i saradnju, DOJ sprovodi planirani pretres njegovog doma u Rehobotu u Delaveru “, izjavio je Bajdenov advokat Bob Bauer.

„Prema standardnim procedurama DOJ-a, u interesu operativne bezbednosti i integriteta, nastojalo je da ovaj posao obavi bez prethodnog obaveštenja javnosti, i mi smo pristali da sarađujemo.“

Bauer je dodao da je potraga u sredu ujutru "dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu DOJ-a koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo“ i obećao više informacija na kraju pretrage, prenosi Metro.

CBS je izvestio da se istraga odnosi na širu istragu o rukovanju tajnim dokumentima.

Podsetimo, prošle jeseni su u Bajdenovoj privatnoj kancelariji otkrivena poverljiva dokumenta, a javnost je za to saznala prošlog meseca. Dokumenta datiraju još iz vremena dok je Bajden vršio dužnost potpredsednika tokom dva predsednička mandata Baraka Obame. Glavni državni advokat Merik Garland zatražio je od državnog advokata u Čicagu da istraži slučaj.

(Kurir.rs/Metro/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track