IRAN OTVORENO OKRIVIO IZRAEL ZA NAPADE DRONOVIMA Iranska misija pri UN: Zadržavamo legitimno pravo DA UZVRATIMO
Foto: Shutterstock

prvi rezultati istrage

IRAN OTVORENO OKRIVIO IZRAEL ZA NAPADE DRONOVIMA Iranska misija pri UN: Zadržavamo legitimno pravo DA UZVRATIMO

Planeta -

Iran je danas u otvorenom pismu okrivio Izrael za napad dronom koji je tokom vikenda gađao vojni objekat u gradu Isfahanu, i upozorio da "zadržava legitimno i inherentno pravo" da uzvrati.

Iranska misija pri Ujedinjenim nacijama, u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu i Savetu bezbednosti pripisuje Izraelu napad u subotu uveče.

"Prvi podaci istrage ukazuju da je izraelski režim odgovoran za ovaj pokušaj agresije", navodi se u pismu koje je potpisao iranski ambasador Amir Said Iravani.

Izraelski zvaničnici su odbili da komentarišu iako je Izrael izveo seriju napada na iranski nuklearni program i druge lokacije od kolapsa nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama 2015. godine.

Nema detalja o napadu u Isfahanu, a Ministarstva odbrane Irana navodi se da su bile lansirane tri bespilotne letelice, od kojih su dve oborene, a je treća je napravila "manju štetu".

Iransko Ministarstvo obaveštajnih službi u julu je tvrdilo da je otkrilo i zaustavilo zaveru za gađanje osetljivih lokacija u okolini Isfahana.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track