RUSKI TENK PREŽIVEO DIREKTAN UDAR RAKETE: Ili je Ukrajinac bio preblizu, ili su Rusi jednostavno imali MNOGO SREĆE (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram

ZASEDA

RUSKI TENK PREŽIVEO DIREKTAN UDAR RAKETE: Ili je Ukrajinac bio preblizu, ili su Rusi jednostavno imali MNOGO SREĆE (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sa ratišta u Ukrajini. Na njemu se vidi kako je ruski tenk preživeo direktan udar rakete iz ručnog bacača.

Tenk T-90 je išao travom neposredno pored blatnjavog puta. U žbunju pored su međutim bili sakriveni ukrajinski vojnici. Kada se vozilo malo udaljilo, Ukrajinci su od pozadi ispalili raketu, iz neposredne blizine.

Raketa je međutim samo okrznula tenk, odbila se od kupole i izazvala samo manji požar, koji se ubzo sam ugasio.

U komentarima ovog snimka navodi se da je moguće da je na tenk ispaljena RBK raketa iz ručnog bacača sovjetske proizvodnje, koja predstavlja standardno protivoklopno oružje.

Navodi se da RPG ima minimalnu daljinu gađanja ispod koje se neće aktivirati bojevo punjenje, tako da je ukrajinski vojnik izgleda jednostavno bio preblizu.

Na snimku se vidi da je moguće operateri ruskog drona, koji je snimao događaj, primetili ukrajinske vojnike, i da su javili posadi, ali da je tenk jednostavno nastavio da se kreće.

U svakom slučaju, posada ruskog tenka je imala mnogo sreće.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track