"OŠAMUĆENA, ALI DOBRO": Ovo je trenutak kada su mnogi ZAPLAKALI, devojčica izašla iz ruševina u Turskoj ŽIVA i zdrava (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

TRAČAK NADE

"OŠAMUĆENA, ALI DOBRO": Ovo je trenutak kada su mnogi ZAPLAKALI, devojčica izašla iz ruševina u Turskoj ŽIVA i zdrava (VIDEO)

Planeta -

Najmanje 2300 mrtvih, mnogi zarobljeni pod ruševinama, apokaliptični prizori razorenih delova Turske i Sirije i strah od novih udara koji kidaju živce stanovnicima, posledice su katastrofalnog zemljotresa koji je jutros pogodio te dve zemlje.

Na ulicama prekrivenim ruševinama povremeno se pojavi koji tračak nade i izrazi radosti kad spasioci pronađu žive.

Tako su turska televizija i društveni mediji preneli vest da je jedno dete živo izvučeno ispod gomile velikih betonskih ostataka.

Televizija NTV prikazala je devojčicu po imenu Zehra, koja je izgledala pomalo ošamućeno i tražila je oca, a zatim kako je umotana u vunenu deku i stavljena u vozilo hitne pomoći. Vozilo ju je potom odvezlo kroz snegom prekrivenu ulicu dok se gomila razilazila u potrazi za drugim preživelima, piše Jutarnji list.

Ovaj trenutak sudeći po reakcijama na mrežama, rasplakao je mnoge.

Podsetimo, Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7.

Zemljotres je izazvao velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviše stradao grad Al Bab. Podrhtavanje tla osetilo se i u ostalim delovima Turske, u Gruziji, Jermeniji, Kipru.

Već satima traje akcija spasavanja, a spasioci se na sve načine trude da izvuku mrtve i povređene iz ruševina.

Prema poslednjim informacijama broj žrtava nakon serije potresa premašio je 2.300 ljudi, a strahuje se da ih ima još.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track