JUNAČKO SRCE SPASIOCA: Kako je mala Zubejda izvučena ispod betonske ploče! Turska televizija objavila potresni razgovor VIDEO
Foto: Twitter@trtworld

tragedija

JUNAČKO SRCE SPASIOCA: Kako je mala Zubejda izvučena ispod betonske ploče! Turska televizija objavila potresni razgovor VIDEO

Planeta -

Osmogodišnja devojčica pod imenom Zubejda pronađena je živa ispod ruševina jednog objekta, najverovatnije porodične kuće koja je sravnjena sa zemljom u turskoj provinciji Kahramanmaraš koja je pogođena katastrofalnim zemljotresom.

Naime, spasioci su uspeli da posle potrage nađu vazdušni džep u kome se nalazila devojčica i dopru do nje.

Tad je usledio i dijalog devojčice i spasioca. Naime, jedan od spasioca je pričao sa njom.

Malo ošamućena devojčica je rekla jednom od spasioca:

„Kako ste ušli"

"Ušli smo kroz prozor. Videli smo prozor i pomislili da bi mogla ovuda izaći i da bi mogla tu da bude Zubejda, i evo nas. Da li se sećaš kako smo se igrali skirvanja? Da Evo, sad sam te pronašao“, govorio joj spasilac.

„Jesi li polio vodu po mojim nogama?“, upitala je zatim Zubejda.

„Držim tvoje noge, tvoja stopala. Da, jesmo, polili smo ih vodom. Da li osećaš da su mokre? Žao mi je, valjda nismo primetili da smo ih pokvasili, rekao je spasilac, koji je zatim izvukao devojčicu ispod srušenog betona.

"Drži se, još malo i gotovo je…“, rekao je on posle čega je Zubejda izvučena dok ne na vratu nosila okovratnik zbog straha da je možda povredila vrat.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track