RUSKA KRSTAREĆA RAKETA PRELETELA MOLDAVIJU?! Vitaliji Kim objavio informaciju! Ministarstvo odbrane: Proveravamo te navode
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

dva talasa napada

RUSKA KRSTAREĆA RAKETA PRELETELA MOLDAVIJU?! Vitaliji Kim objavio informaciju! Ministarstvo odbrane: Proveravamo te navode

Planeta -

Guverner Nikolajevske oblasti Vitaliji Kim saopštio je ukrajinskim medijima da je prilikom jutrošnjeg ruskog napada jedna krstareća raketa H-101 preletela Moldaviju dok je letela na zapad Ukrajine.

Moldavska televizija PRO TV navela je da su zvaničnici Ministarstva odbrane Moldavije u kontaktu sa njihovim novinarima rekli da proveravaju ove navode koje je izneo guverner Nikolajskevske oblasti Vitaliji Kima.

Bombarder
foto: Twitter/NOELreports

Ministarstvo odbrane Moldavije je inače saopštilo da je početkom oktobra 2022 identifikovalo tri ruske rakete koje su letelie iznad vazdušnog prostora Moladavije i da ih je ruska vojska lansirala iz zone Crnog mora ka ciljevima u Ukrajini.

Krajem oktobra u blizini mesta naslavči na samoj moldavsko-ukrajinskoj granici pala je jedna ruska raketa H-101. Jaka ekasplozija koja je potresla ovo mesto na granici nije izazvala veća opštećenja osim što je usled detonacije popucalo nekoliko prozora na kućama.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track