ČUDO! BEBA OD 10 DANA PREŽIVELA NAKON 90 SATI POD RUŠEVINAMA: Izvučeni i majka i troje dece, neverovatni snimci spasavanja (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

potresni prizori nakon zemljotresa

ČUDO! BEBA OD 10 DANA PREŽIVELA NAKON 90 SATI POD RUŠEVINAMA: Izvučeni i majka i troje dece, neverovatni snimci spasavanja (VIDEO)

Planeta -

Prošlo je četiri i po dana otkako su dva zemljotresa izazvala haos širom Turske i Sirije, a prema poslednjim informacijama poginulo je više od 22.000 ljudi.

Ipak, neumorni spasilački timovi i dalje uspevaju da izvuku preživele iz planina krhotina uprkos užasnim uslovima.

Najnovije spasavanje, u kojem su spasioci koristili motornu testeru da razbiju nanos koji je razdvajao majku i njeno troje male dece koji su bili zakopani u ruševinama višespratne zgrade u Antaliji u Turskoj, nesumnjivo je među najčudesnijim.

Svo četvoro imalo je povrede, bili su u modricama i jako dehidrirani, ali su se nekako održali u životu nakon što su 108 sati bili živi zakopani.

Šokantni snimci pokazali su kako je porodica izvučena na nosilima za stabilizaciju kičme zbog obima povreda - ali svi su preživeli katastrofu zahvaljujući hrabrosti svojih spasilaca.

Gotovo nerealna priča o izdržljivosti dolazi nakon što su beba stara 10 dana i njegova majka izvučeni živi iz ruševina 90 sati nakon što je njihov dom pretvoren u ruševine.

Novorođenče, po imenu Jagiz, provelo je skoro polovinu svog života zaglavljeno ispod betonskih ploča pre nego što je izvađeno iz ruševina turske južne provincije Hataj.

Dramatični snimci pokazuju kako bolničari pažljivo izvlače dete iz ruševina i umotavaju ga u termo ćebe, dok je njegova majka vezana za nosila nakon što zbog povreda nije mogla da hoda.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu - čiji su timovi bili uključeni u spašavanje - pohvalio je napore spasilačkih radnika, rekavši da se vađenje dogodilo u gradu Samandagu.

Očajnički napori potrage i spasavanja su u toku i u Turskoj i u susednoj Siriji, a neke žrtve zemljotresa još uvek pokušavaju da se izbore za život ispod ruševina.

Jutros je šestočlana porodica spasena u Iskenderunu, a tinejdžer je izvučen u Gaziantep više od 100 sati nakon što je zatrpan usled zemljotresa.

Jedna trogodišnja devojčica izvučena je živa nakon što je 103 sata bila pod zemljom, a 18-mesečni Jusuf Husein je nekako preživeo 105 sati pre nego što je spasen.

Ali nade da će se naći mnogo više preživelih brzo jenjavaju, a dehidrirane i povređene žrtve takođe trpe visoke zimske temperature četiri dana nakon katastrofe.

Broj poginulih u zemljotresu, koji je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nazvao "katastrofom veka", porastao je na više od 22.000.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track