MEDVEDEV: Evropa će nestati zahvaljujući njenim izrodima
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

MEDVEDEV: Evropa će nestati zahvaljujući njenim izrodima

Planeta -

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je da će rezultati vladavine aktuelnih evropskih lidera biti "veoma žalosni", da će Evropa "potpuno nestati", kao u mitu o Zevsovoj otmici.

Medvedev je na taj način komentarisao evropsku turneju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekavši da se ona odvija u pozadini svakodnevnog stradanja stotina građana koji su nasilno mobilisani u Oružane snage Ukrajine.

"Ova vladavina uzvišenih mladoevropskih izroda završiće se veoma loše po 'staru evropsku civilizaciju'. Ona se već raspada pod naletom emigranata koji pristižu iz celog sveta. I uskoro će potpuno nestati, ponavljajući dobro poznati mit o Zevsovoj otmici Evrope", napisao je on na Telegramu.

Medvedev je naglasio da će danas ulogu bika, kako se Zevs pojavio u drevnom grčkom mitu, igrati "arogantna Amerika, kojoj otvorenih usta služe izdajnici evropskih interesa, kao što su Poljska i baltičke zemlje".

Istovremeno je napomenuo da sadašnji evropski "lideri nikada neće moći da stanu pored svojih prethodnika, onih koji su posle najrazornijeg rata u 20. veku izgradili novu, nezavisnu i prosperitetnu Evropu”.

Medvedev je posebnu pažnju posvetio tome kako je ukrajinski lider zanemario čak i ranije nepokolebljiva pravila oblačenja predviđena za audijenciju kod britanskog monarha Čarlsa Trećeg.

"Zahvaljujući tome, svi manje-više adekvatni Evropljani, a posebno starija generacija, koja živi na krhotinama velikog Rimskog carstva, sada vide da im ovaj 'šou' samo donosi probleme", dodao je on.

Govoreći o problemima Evropljana, Medvedev je istakao preterano povećanje troškova života, sa čime se nekako i mogu nositi, ali da je drugi mnogo gori.

"Prvi od njih je preterano poskupljenje njihovih života, sa kojim verovatno još uvek mogu da se izbore. Manje jesti, ređe se kupati... Ali drugi je mnogo gore, a to je nacionalno poniženje. Stari pravi Evropljani su verovatno mogli nekako da istrpe 'Velikog američkog brata'. Imali su svoj novac, štampariju, veliko oružje, pa čak i hvaljenu američku demokratiju", rekao je Medvedev.

On je objašnjavajući drugi problem rekao da se hegemonija SAD u zapadnoj Evropi još može izdržati, s obzirom na njihove resurse, ali pokušaji da se diktiraju uslovi koje Poljaci i Balti postavljaju potomcima ratobornih Franka i Gala, kao i građanima Rimskog carstva trebalo bi da bude ponižavajući.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track