RAKETNI DUELI: Rusi napali Harkov, a Ukrajinci Belgorod! PVO sa obe strane borbeno deluje
Foto: screenshot

nema mira

RAKETNI DUELI: Rusi napali Harkov, a Ukrajinci Belgorod! PVO sa obe strane borbeno deluje

Planeta -

Nema mira u rusko-ukrajinskom sukobu. Sukobi su nastavljeni kasno sinoć i rano jutros prvo su snažne detonacije odjeknule u Harkovu, a onda je ukrajinska vojska napala Belgorod.

Administracija grada Harkova saopštila je da su u četvrtak kasno uveče i sredu rano ujutro na grad pale ruske rakete. Za sad nema informacije da li su u pitanju taktičke balističke rakete Iskander M ili krstareće rakete.

Ukrajinski izvori navode da su u pitanju rakete iz PVO sistema S-300 ili S-400 koji se koriste za gađanje kopnenih ciljeva.

S druge strane ima indicija da su koristili i dronovi kamikaze Geran.

Saopšteno je samo da su primarna meta bili objekti kritične infrastrukture. Podaci o materijalnoj šteti i civilnim ili vojnim žrtvama označeni su kao poverljivi, napisao je Oleg Sinegubov, načelnik Harkovskog regiona.

Međutim ni Ukrajinci sa druge strane nisu ostali dužni Rusima pa su napali Belgorod. Kako javljaju mediji nad gradom je odjeknulo sedam eksplozija.

Ima nagoveštaja da su osim artiljerije korištene i rakete lansirane iz raketnog sistema HIMARS, kao i da je ruska PVO iznad grada borbeno delovala.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track