"KO NIJE UMRO U RATU I ZEMLJOTRESU, SKONČAĆE OD TUGE I SAMOĆE" Potresno obraćanje akademika iz Sirije u programu uživo (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Mohammed AL-RIFAI / AFP / Profimedia

kurir tv

"KO NIJE UMRO U RATU I ZEMLJOTRESU, SKONČAĆE OD TUGE I SAMOĆE" Potresno obraćanje akademika iz Sirije u programu uživo (VIDEO)

Planeta -

Akademik, prof. dr Antvan Dajoba, preselio se u Srbiju, nakon straha za sopstveni život usled ratnog stanja u Siriji.

Iako on bitiše u Novom Sadu, njegovi najbliži su ipak ostali u Siriji.

Ovog puta, javio se u jutarnji program Kurir televizije, povodom razornog zemljotresa u Siriji.

Kina, Sirija, Turska
foto: Kineska medijska grupa

- Prvo želim da izjavim saučešće svim nastradalima, a brzi oporavak povređenima. Dvanaest godina rata, sanckija, zime, bolesti, gladi... Mislim da je bilo i previše muke, a zemljotres je ubio duše u tim ljudima. Ko nije umro u ratu i zemljotresu, umreće od tuge i samoće - započeo je Dajoba, pa nastavio:

01:17

Akademik iz Sirije žali za sestrama i unicima koji su ostali tamo!

- U Alepu imam sestre, unuke, a sada su ostali bez domova. Vreme provode ili u crkvama ili pod šatorima. Ne znam kako da im pružimo pomoć, a izuzetno sam povređen jer je moja Sirija uvek pomagala drugima u nedaćama i primila ih u kuće, a ne u šatorima. Moja zemlja ne može da otvori ni žiro račun kako bi im se poslao novac. Narod ispod ruševina umire, a niko ne mari za to. Hvala Srbiji na svemu, na broju za donacije i to što pružaju pomoć.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track