U RUŠEVINAMA NAŠLI 2 MILIONA DOLARA! Vatrogasci tragali za preživelima u Turskoj, pa ugledali TORBU PUNU NOVCA (VIDEO)
Foto: Printscreen

oglasio se šef vatrogasne brigade

U RUŠEVINAMA NAŠLI 2 MILIONA DOLARA! Vatrogasci tragali za preživelima u Turskoj, pa ugledali TORBU PUNU NOVCA (VIDEO)

Planeta -

Spasilački timovi u turskom gradu Gazijantepu pronašli su skoro 2 miliona dolara ispod ruševina jedne kuće, a potom su ih predali policiji, prenela je Anadolija.

Turske spasilačke ekipe, koje su izvukle jednu osobu iz ruševina rezidencije Ajše-Mehmet Polat, ugledale su novac.

"Ukupno je bilo oko 2 miliona dolara, spasioci su novac predali specijalcima. Naši ljudi pre svega spasavaju živote, ali i dragocenosti se predaju policiji – ovo nije jedinstven slučaj", rekao je šef vatrogasne brigade Gazijantep Čafer Jilmaz za Anadoliju.

Turska
foto: Printscreen

Ranije je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo da su spasioci iz Ruske Federacije ispod ruševina stambene zgrade u Turskoj pronašli 150 hiljada dolara u gotovini, a sredstva su potom prebačena lokalnoj policiji.

U Kahramanmarašu su se 6. februara dogodili zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 u intervalima od 9 sati. Posle stotina naknadnih potresa, potresi su se osetili u 11 provincija zemlje, kao i susednih zemalja, uključujući Siriju. U Turskoj je, prema poslednjim podacima, život izgubilo više od 39 hiljada ljudi, dok je zajedno sa Sirijom do sada više od 45.000 poginulih.

(Kurir.rs/Newsunrolled/Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja