DEČAK ČUDOM PREŽIVEO: Majka iz Ilinoisa skočila sa litice od 27 metara pored Nijagarinih vodopada sa detetom u naručju (VIDEO)
Foto: Printwcreen YT

tragedija

DEČAK ČUDOM PREŽIVEO: Majka iz Ilinoisa skočila sa litice od 27 metara pored Nijagarinih vodopada sa detetom u naručju (VIDEO)

Planeta -

Majka iz Ilinoisa je umrla, a njen petogodišnji sin je preživeo, nakon što je sa njim skočila u smrt sa litice visoke 27 metara na zaleđenim Nijagarinim vodopadima.

Tragedija se dogodila na Kozjem ostrvu 12. februara oko 12.30 časova, saopštila je državna policija i dodala da je 34-godišnja majka, čije ime nije poznato, namerno preskočila ogradu.

Njeno telo pronađeno je u blizini kompleksa Pećina vetrova, na američkoj strani vodopada na granici sa Kanadom.

Dečak je sa povredom glave helikopterom prebačen u Dečju bolnicu u Bafalu, gde je operisan, ali je i dalje u kritičnom stanju.

Dramatični snimak snimljen kamerom prikazuje petogodišnjaka pri svesti dok ga utovaruju u kola hitne pomoći nekoliko trenutaka nakon tragedije.

Žena je u trenutku tragedije bila na vodopadu sa suprugom, kojeg trenutno ispituje policija, ali i drugi svedoci.

"Istraga je u toku, ali ne verujemo da je to bio nesrećni slučaj", rekao je kapetan Kris Rola iz policije njujorških parkova. Portparol državne policije rekao je u četvrtak da se incident tretira kao pokušaj samoubistva.

Spasioci su prešli 90 metara opasnog zaleđenog terena pokušavajući da dođu do nastradalih, saopštila je policija.

„Nijagarini vodopadi su teško mesto za spasavanje“, dodao je Rola na konferenciji za novinare u ponedeljak popodne. 'Dečak je bio dovoljno stabilan da ga iznesu i odvedu u kola hitne pomoći.'

„Iako je danas vedar dan, dole je veoma ledeno, tako da je to zaista težak teren kroz koji su naši momci i devojke uspeli da prođu, dođu do njih i spasu život“, zaključio je on.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track