KAKAV HIT U LETONIJI: Vozila pijanih vozača biće oduzimana i data - Ukrajini!
Foto: Shutterstock

KAKAV HIT U LETONIJI: Vozila pijanih vozača biće oduzimana i data - Ukrajini!

Planeta -

Sejm Letonije je usvojio izmene zakona o podršci Ukrajini po kojima može bez nadoknade da se predaju Ukrajini državna vozila konfiskovana od pijanih vozača, saopšteno je na sajtu parlamenta.

„Sejm je prihvatio hitne izmene u zakonu o podršci građanskim licima Ukrajine. U njima je predviđena mogućnost predaje bez nadoknade državnih transportnih sredstava u svojinu vladi Ukrajine – za opštu podršku ukrajinskom društvu”, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija RIA „Novosti”.

Kako je istakao predsednik parlamentarne komisije za odbranu, unutrašnje poslove i sprečavanje korupcije Rajmonds Bergmanis sada postoji mogućnost da se transportna sredstva oduzeta pijanim vozačima prodaju, prerade ili daju za rezervne delove, ali „ipak, u sadašnjim uslovima oni bi bili potrebna podrška narodu Ukrajine”.

Letonski Sejm je 2022. doneo zakon po kome se pijanim vozačima oduzimaju automobili, ako je u krvi vozača otkriveno više od 1,5 promila alkohola ili tragovi narkotika, a takođe ako su odbili odgovarajući test.

Kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track