ĐORĐA MELONI SUTRA PUTUJE U UKRAJINU, SASTAJE SE SA ZELENSKIM: Bivši premijer prethodno ŽESTOKO KRITIKOVAO ukrajinskog lidera
Foto: EPA/ANGELO CARCONI

premijerka odmah reagovala na kritiku

ĐORĐA MELONI SUTRA PUTUJE U UKRAJINU, SASTAJE SE SA ZELENSKIM: Bivši premijer prethodno ŽESTOKO KRITIKOVAO ukrajinskog lidera

Planeta -

Italijanska premijerka Đorđa Meloni putuje sutra u Kijev gde će se sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, objavili su izvori bliski italijanskim vlastima.

Kako javlja agencija Rojters na svom sajtu, premijerka, koja je stupila na dužnost u oktobru prošle godine, rekla je da planira da poseti Kijev pre 24. februara, kada je pre godinu dana počela ruska invazije na Ukrajinu.

Uprkos nesuglasicama po tom pitanju unutar njene desničarske, vladajuće koalicije i podeljenom javnom mnjenju, Meloni je nekoliko puta rekla da Italija podržava Ukrajinu.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (Berlusconi), čija je stranka deo vladine koalicije premijerke, žestoko je prošle nedelje kritikovao Zelenskog, što je odmah izazvalo reakciju premijerke.

Prema njegovim rečima, Zelenski nije trebalo da napadne područja na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista jer se onda ništa ne bi dogodilo.

Italijanska vlada je brzo reagovala posle Berluskonijeve izjave i ponovila da Rim čvrsto podržava Ukrajinu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track