BUKTI "RAT" IZMEĐU SLOVAČKE I MAĐARSKE! Ministar OPSOVAO Orbana: Usledio žestok odgovor - odmah poseti psihijatra!
Foto: Printscreen/TV Pink

BUKTI "RAT" IZMEĐU SLOVAČKE I MAĐARSKE! Ministar OPSOVAO Orbana: Usledio žestok odgovor - odmah poseti psihijatra!

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban podigao je prašinu izjavom da rat u Ukrajini nije mađarski problem, a njegov komentar naišao je na burne reakcije pojedinih evropskih zvaničnika.

Pa tako se iglasio i šef slovačke diplomatije Rastislav Kačer, koji je na Facebooku kritikovao Orbana i poručio mu da su mu stavovi "moralno neprihvatljivi".

Pa tako se oglasio i šef slovačke diplomatije Rastislav Kačer kritikovao Orbana na Fejsbuku i poručio mu da su njegovi stavovi "moralno neprihvatljivi".

"Preko vikenda je karpatski prorok rekao da ovo nije naš rat. To je 'samo vojni sukob između dve slovenske države'. Treba da ih ostavimo na miru, izolovane. U stvari, neka Rusi brzo pobiju Ukrajince. Neka ne brinu. Kako odvratno. Kako patetično. Kako nehrišćanski", napisao je Kačer i nastavio:

"U jednom pogledu, slažem se sa njim. Isporuke oružja Ukrajini produžavaju sukob i odlažu mir. Najveći snabdevač oružjem Ukrajini je Rusija. Oni otvoreno napadaju i bacaju oružje na Ukrajinu već godinu dana. Onog trenutka kada Rusi prestanu isporučivati oružje i odu svojim kućama, biće mir. Mi smo deo razvijenog sveta, neću da radimo kao Orban.

To bi bila naša propast. Za Putinove saradnike posebno za one u Karpatskom basenu za sve one koji žele mir po cenu uništenja Ukrajine, imam samo jednu poruku: Jeb* te se“, rekao je šef diplomatije, napisavši psovku na kraju svog posta na ruskom jeziku.

Na njegov komentar reagovali su i Mađari. Mađarski šef komiteta za spoljne poslove i suosnivač vladajuće partije Fides Žolt Nemet savetovao je slovačkog ministra da poseti psihijatra.

"Moram da kažem da sam veoma zabrinut za njegovo mentalno zdravlje. Savetovao bih mu da odmah poseti psihijatra", rekao je Nemet.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track