ZATVOREN VAZDUŠNI PROSTOR U RADIJUSU 200 KM OKO SANKT PETERBURGA: Zabranjen let na svim visinama
Foto: Printscreen Twitter

podignuta borbena avijacija

ZATVOREN VAZDUŠNI PROSTOR U RADIJUSU 200 KM OKO SANKT PETERBURGA: Zabranjen let na svim visinama

Planeta -

Aerodrom Pulkovo kod Sankt Peterburga zatvoren je u utorak prepodne jer se na nebu pojavio nepoznati leteći objekat, zbog čega su suspendovana sva poletanja i sletanja, ali aerdromske službe funkcionišu normalno, javile su gradske vlasti Sankt Peterburga.

Takođe vazdušni prostor u radijusu od 200 km kružno od grada je zatvoren do 13.20 sati po moskovskom vremenu na svim visinama.

Ruski avio prevoznici kako komercijalne, tako i privatne letelice su upozorene da koriste alternativne rute letenja i da se pobrinu da imaju dovoljno goriva ili da slete na alterantivne aerodrome.

Kako su saopštile gradske vlasti ostale informacije će biti naknadno saopštene.

Avio-kompanija Rossija je prilagodila let nekoliko letova za i iz Sankt Peterburga zbog ograničenja korišćenja vazdušnog prostora iznad grada. Ovo je TASS-u saopštila aviokompanija.

„U vezi sa informacijama dobijenim od Državnog komiteta za ATM o ograničenju korišćenja vazdušnog prostora u ovom trenutku, Rossiia Airlines je prilagodila rad nekoliko letova: FV 6018 Vnukovo-Pulkovo, poslat nazad na aerodrom polaska. Očekuje se da će sledeći letovi biti odloženi iz Pulkova: FV 6105 za Nižnji Novgorod, FV 6325 za Kalinjingrad, FV 6019 Vnukovo, FV 6565 Soči, FV 6569 Soči, FV 6447 Kirovsk.

Avio-kompanija je istakla da će putnicima sa odloženih letova biti pružene usluge u skladu sa saveznim vazduhoplovnim pravilima i standardima avio-kompanije.

Kurir.rs/A.M./TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track