PANIKA U KREMLJU, PUTIN IZDAO HITNU NAREDBU FSB-U: Zaustavite sabotažne grupe koje ULAZE U ZEMLJU
Foto: Shutterstock, Printscreen Twitter

"moramo da odgovorimo u skladu s tim"

PANIKA U KREMLJU, PUTIN IZDAO HITNU NAREDBU FSB-U: Zaustavite sabotažne grupe koje ULAZE U ZEMLJU

Planeta -

Vladimir Putin pozvao je rusku sigurnosnu službu da pojača svoje obaveštajne aktivnosti i zaustavi "sabotažne grupe" koje ulaze u zemlju.

U govoru službenicima u federalnoj službi za sigurnost u zemlji (FSB) rekao je da agencija mora ubrzati kontraoperacije protiv Ukrajine i zapadnih zemalja.

Putin je rekao FSB-u da zaustavi bilo kakve pokušaje Zapada da oživi ono što on naziva "terorističkim ćelijama" na ruskom teritoriju. Agencija mora sprečiti "sabotažne grupe" da uđu u Rusiju i povećati zaštitu ključne infrastrukture, rekao je.

Kazao je da su zapadne obaveštajne službe uvek bile aktivne u Rusiji, a sada su "ubacile dodatno osoblje, tehničke i druge resurse protiv nas".

"Moramo odgovoriti u skladu s tim", rekao je Putin.

Naredio je FSB-u da zaustavi "ilegalno oružje koje dolazi u njegovu zemlju" i pojača sigurnost u četiri ukrajinske regije koje je pripojio - Lugansk, Donjeck, Zaporožje i Herson.

Vlasti u Rusiji su ranije tokom dana objavile da je više ukrajinskih dronova oboreno na teritoriji Rusije.

Jedan dron oboren je nedaleko od Moskve, a ovo je prvi put od početka rata u Ukrajini da jedan ukrajinski dron padne toliko blizu prestonice Rusije.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track