RUSKI AVAKS NIJE UNIŠTEN: Beloruska TV objavila snimak NEOŠTEĆENOG aviona A-50U sa aerodroma Mačalušči NAPADA NIJE BILO (VIDEO)
Foto: Printscreen Sputnjik Belorusija

DEMANTOVANE INFORMACIJE

RUSKI AVAKS NIJE UNIŠTEN: Beloruska TV objavila snimak NEOŠTEĆENOG aviona A-50U sa aerodroma Mačalušči NAPADA NIJE BILO (VIDEO)

Planeta -

Televizijski kanal Belorusija-1 emitovao je danas snimke neoštećenog ruskog aviona A-50U, i time demantovo nepotvrđene informacije koje su kružile internetom o napadu dronovima na taj aerodrom i teškom oštećenju "ruskog Avaksa"

"Na vašim ekranima je čuveni ruski avion za rano upozorenje i kontrolu A-50U koji dežura na aerodromu Mačulišči kod Minska. To je isti onaj koji je dan ranije postao glavni junak lažnih vesti odbeglih ekstremista", primetio je voditelj.

U snimku se naglašava da avion nastavlja da obavlja svoj zadatak u okviru rusko-beloruske grupe snaga, i da je po dobijanju komande, spreman da poleti u svakom trenutku.

Prema informacijama koje nisu zvanično potvrđene, u nedelju popodne 26. februara odjeknule su tri eksplozije na vojnom aerodromu Mačulišči, koja je i komandna baza beloruske PVO, na kojoj je smešten avion A-50 U Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije kao i tri borbena aviona MiG 31K za lansiranje hipersoničnih raketa tipa kinžal.

O ovom napadu su pisali beloruski opozicioni mediji, i prema njihovim navodima, na ovom avionu su uništeni prednji deo i antena, a napad su navodno izveli beloruski diverzanti.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track