MEDVEDEV OSUO PALJBU: SAD, NATO i EU podržavaju nacistički ološ! Vaše zemlje su učesnice u terorističkim aktima ukrajinskog režima
Foto: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA/SPUTNIK/GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT

MEDVEDEV OSUO PALJBU: SAD, NATO i EU podržavaju nacistički ološ! Vaše zemlje su učesnice u terorističkim aktima ukrajinskog režima

Planeta -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je teroristički napad u ruskoj Brjanskoj oblasti pokazao koga zapravo podržavaju SAD, NATO i EU – obične naciste, što lidere pomenutih zapadnih zemalja čini direktnim saučesnicima terorista.

"Današnji događaji su pokazali koga zaista podržavaju u SAD, NATO-u i EU. Nije to 'slobodoljubiv narod Ukrajine' koji ne želi da bude zajedno s Rusijom nego nacistički ološ, terorističko smeće koje napada civile, mašući smrdljivom žuto-plavom krpom", istakao je napisao je Medvedev na svom Telegramu nalogu.

Potom je dodao: "Neka ih sada pravdaju u Londonu, Parizu, Berlinu i Vašingtonu. To su vaši štićenici, gospodo Sunak, Makron, Šolc i Bajden! I naš odnos prema vama sada je isti kao i prema njima. Sada su vaše zemlje učesnice u terorističkim aktima ukrajinskog režima, a vi – direktni saučesnici terorista".

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije napisao je i da zapadni analitičari nerado priznaju da je dokaz direktne umešanosti NATO-a u rusko-ukrajinski sukob na strani kijevskog režima i to kada stručnjaci Alijanse uče ukronaciste kako da koriste vojnu opremu u borbi.

Podsetio je da se od 1920-ih godina ustalio stav da se država može priznati kao učesnik u ratu ako, pored snabdevanja oružjem, obučava osoblje za rukovanje njime. A danas kanadski i nemački instruktori u EU uče ukrajinske ubice kako da rukuju tenkovima "leopard".

"Ako zamislimo da će u budućnosti isporučene NATO avione njihova vojska servisirati na teritoriji Poljske (…) to će biti direktan ulazak atlantista u rat protiv Rusije sa svim posledicama koje iz toga proizlaze. A sve osobe koje donose odluke o nabavci (popravci) takve opreme ili naoružanja, zajedno sa stranim plaćenicima i vojnim instruktorima, smatraće se legitimnim vojnim ciljem", zaključio je Medvedev.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track