ŠEF VAGNERA OPET ŠOKIRAO, OBJAVIO SNIMAK LEŠEVA! Prigožin: Još jedna pošiljka mrtvih UKRAJINACA, kamion će ih vratiti kući (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

jeziv prizor

ŠEF VAGNERA OPET ŠOKIRAO, OBJAVIO SNIMAK LEŠEVA! Prigožin: Još jedna pošiljka mrtvih UKRAJINACA, kamion će ih vratiti kući (VIDEO)

Planeta -

Jevgenij Prigožin, osnivač ruske plaćenićke grupe Vagner objavio je danas novi uznemirujući snimak na kom se vide poređani leševi, za koje on tvrdi da su "tela ukrajinskih vojnika".

"Ovo je još jedna pošiljka mrtvih Ukrajinaca. Hrabro su se borili i poginuli. Kamion će ih vratiti kući", tvrdi Prigožin.

UPOZORENJE: Snimak koji je Prigožin objavio je uznemirujuć

Šokantni snimci

Ovo je poslednji u nizu šokantnih snimaka i fotografija koje je Prigožin objavio poslednjih dana.

Juče se pojavio pred kamerom i poručio kako je Bahmut gotovo pa opkoljen. Nakon toga je kamera snimila trojicu navodnih ukrajinskih zarobljenika, jednog starca i dvojicu maloletnika.

Podsetimo, prošlog meseca je na društvenim mrežama Prigožin objavio fotografiju za koju je tvrdio da prikazuje desetine mrtvih Vagnerovaca, koji su navodno nestali 21. februara.

Za njihovu smrt okrivio je "izgladnjivanje granatama" i "one koji su morali da reše problem snabdevanja Vagnera dovoljnom količinom municije", prenela je Ukrainska pravda.

Naime, Prigožin je na društvenim mrežama objavio i fotografiju zvaničnog zahteva ruskoj vojsci da Vagner grupu snabde municijom kako bi mogli da osvoje Bahmut. Prigožin je tada tvrdio da mu taj zahtev nije bio ispunjen.

Jevgenij Prigožin, mrtvačnica, Vagner, Jevgeniji Prigožin
foto: Twitter/301military

"Nisu nam poslali municiju. Još nam je ne daju. Sada je 10 ujutru, 22. februar. Nisu preduzeli nikakve korake da nam nabave municiju", objavio je Prigožin uz fotografiju Vagnerovih mrtvih plaćenika.

"Objavljujem fotografiju, to je jedno od mesta gde sakupljamo mrtve. To su momci koji su juče umrli od takozvanog izgladnjivanja municijom", najavio je Prigožin, a zatim dodao: "Moglo je biti pet puta manje. Toliko majki, žena i dece će dobiti njihova tela."

Podsećanja radi, Prigožin je optužio rukovodstvo ruskog Ministarstva odbrane za "izdaju" zbog, kako je rekao, činjenice da njegova privatna vojna kompanija, koja pokušava da osvoji Bahmut, nije dobila potrebnu municiju.

(Kurir.rs/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track