LUKAŠENKO: Zelenski gnjida koja trčkara oko Belorusije! MIP UKRAJINE: Grubi lični napad, ostavićemo taj čin nemoći bez odgovora
Foto: EPA/Vladimir Astapkovichsputnikkre, AP/Efrem Lukatsky

pljušte uvrede

LUKAŠENKO: Zelenski gnjida koja trčkara oko Belorusije! MIP UKRAJINE: Grubi lični napad, ostavićemo taj čin nemoći bez odgovora

Planeta -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je Kijev da želi da uvuče zemlju u rat po nalogu Amerikanaca.

- Ako mislite da ćete nas uvući sutra u rat koji je u toku u celoj Evropi, varate se, rekao je Lukašenko, a prenela državna agencija Belta.

Predsednik Belorusije smatra da je Volodimir Zelenski znao za pripremu sabotaže na avionu A-50, jer se takve operacije ne izvode bez saglasnosti rukovodstva.

- Zaključak je jedan. Nekako sam mislio da je Ukrajini potreban mir, da Zelenski navija za svoj narod. Predsednik Zelenski je jednostavno gnjida. Gnjida! Takve operacije se ne izvode bez saglasnosti lidera zemlje i glavnog komandanta - kazao je Lukašenko.

Po njegovim rečima, „Zelenski je gnjida jer trčkara oko Belorusije, šalje ljude i moli 'hajde da sklopimo pakt o nenapadanju, hajde da se dogovorimo, nemamo nikakav problem sa vama'“.

- Na to sam mu odgovorio: 'Mi ne nameravamo da napadamo'. – 'Ne, hajde da potpišemo sporazum pod okriljem UN da nas nećete napasti'. Čuli ste sve te moje izjave. Izazov je upućen - rekao je Lukašenko.

MIP Ukrajine: Ostavićemo ovu izjavu bez odgovora

Predstavnik ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko prokomentarisao je reči predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka o Vladimiru Zelenskom, rekavši da Kijev ostavlja bez odgovora izjavu beloruskog lidera.

- Aleksandar Lukašenko je sebi dozvolio i grubi lični napad na predsednika Ukrajine. Ostavićemo ovaj čin nemoći bez odgovora, napisao je Nikolenko na svojoj stranici na Fejsbuku, prenela je RIA Novosti.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track