"U MINHENU RADE DODATNE POSLOVE DA BI PREHRANILI PORODICE!" Kapor otkrila kakva je situacija u Nemačkoj: INFLACIJA SE PRIMEĆUJE
Foto: Kurir TV, Shuttersrtock, Ilustracija

KURIR TV

"U MINHENU RADE DODATNE POSLOVE DA BI PREHRANILI PORODICE!" Kapor otkrila kakva je situacija u Nemačkoj: INFLACIJA SE PRIMEĆUJE

Planeta -

Procenjuje se da se u Srbiju od oktobra 2020. do istog meseca prošle godine vratilo 15.000 više radnika nego što je otišlo. Srbija tako postaje zemlja povratka.

Srbi koji žive u Nemačkoj žale se na konstantan rast cena zbog rastuće inflacije u celoj Evropi. Svakodnevna poskupljenja naterala su mnoge ljude da se odreknu kupovine proizvoda na koje su navikli, ili da pronađu jeftinije alternative, kako bi kućni budžet nekako izdržao do kraja meseca.

S obzirom na stepen inflacije, sve više se pazi na svaku kap benzina koja se sipa u rezervoar, a običan odlazak u nabavku sve češće predstavlja noćnu moru, jer je potrošačka korpa za više novca sve praznija.

Dr Svetlana Kapor, stomatolog, uključila se u jutarnji program Kurir televizije gde je otkrila kakvo je trenutno stanje u nemačkom gradu Minhenu u kome trenutno boravi.

00:43

U MINHENU RADE DODATNE POSLOVE DA BI PREHRANILI PORODICE! Kapor otkrila kakva je situacija u Nemačkoj: INFLACIJA SE PRIMEĆUJE

- Svi znamo da je Minhen poznat po visokoj priverdnoj infrastrukturi, po dobrim školama i visokom standardu. Samim tim ljudi imaju veću mogućnost zapošljenja jer su svi poslovi traženi. S obzirom da je veliki grad i plate su malo bolje nego u manjim gradovima. Međutim i troškovi potrošačke korpe su jako skupi. To se znatno primeti i inflacija se znatno primeti. Takođe to primetim i na svojim radnicima. Nažalost, moraju da rade i dodatne poslove da bi mogli da prehrane svoje porodice - rekla je Kapor.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track