VOJNIK STRELJAN NAKON ŠTO JE REKAO "SLAVA UKRAJINI" NIJE UKRAJINAC: Postao simbol hrabrosti i otpora, a evo koje je NACIONALNOSTI
Foto: Printscreen/Twitter

obrt

VOJNIK STRELJAN NAKON ŠTO JE REKAO "SLAVA UKRAJINI" NIJE UKRAJINAC: Postao simbol hrabrosti i otpora, a evo koje je NACIONALNOSTI

Planeta -

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Moldavije oglasilo se povodom streljanog vojnika Oleksandra Macijevskog, koji je postao simbol hrabrosti i otpora ruskoj agresiji na Ukrajinu i saopštilo je da je zapravo reč o državljaninu Moldavije.

"Nakon potvrde ukrajinske strane da je ukrajinski vojnik pogubljen od strane ruske vojske, Oleksandar Macijevski, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje ubistvo državljanina Moldavije, delo koje se može okarakterisati kao ratni zločin i jasno kršenje međunarodnog humanitarnog prava", navedeno je iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Moldavije.

Iz pomenutog Ministarstva izrazili su saučešće porodici i prijateljima Oleksandra Macijevskog. Takođe su izrazili i solidarnost sa ukrajinskim narodom.

"Ponavljamo čvrst stav Republike Moldavije, koja osuđuje brutalni rat Ruske Federacije protiv Ukrajine. Naša zemlja ostaje posvećena podršci Ukrajini u njenim naporima da povrati mir i stabilnost u regionu“, navodi se u saopštenju moldavskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, prenosi Oslobođenje.

Podsetimo, nedavno je na društvenim mrežama objavljen snimak na kome se vidi likvidacija vojnika. Naime, ovaj snimak velikom brzinom se delio po društvenim mrežama, a na njemu se vidi vojnik koji pali svoju poslednju cigaretu, izgovara "Slava Ukrajini", nakon čega su ga ubice streljale. Začuli su se pucnji, a on je pao na zemlju.

Kada je reč o njegovom identitetu, prvo se sumnjalo da se radi o Timofeju Šaduri, da bi potom bilo ustanovljeno da je zapravo reč o Oleksandru Macijevskom.

Kurir.rs/Bulgaria.postsen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track