VAŠINGTON VEĆ IMA SPREMAN ODGOVOR NA OBARANJE AMERIČKOG DRONA: Nije nam potrebna POTVRDA RUSIJE, letećemo i dalje nad Crnim morem
Foto: Shutterstock, US Air Force

"nastavićemo to da radimo"

VAŠINGTON VEĆ IMA SPREMAN ODGOVOR NA OBARANJE AMERIČKOG DRONA: Nije nam potrebna POTVRDA RUSIJE, letećemo i dalje nad Crnim morem

Planeta -

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da lete iznad Crnog mora uprkos vazdušnom incidentu sa ruskim SU-27 i američkim bespilotnim letelicama, rekao je Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Bele kuće.

"Letimo iznad ovog vazdušnog prostora godinu dana, nastavićemo to da radimo i nije nam potrebna potvrda Rusije da bismo leteli iznad međunarodnih voda“, rekao je Kirbi novinarima.

Kirbi nije govorio o tome da li Ruska Federacija svojim delovanjem želi da pošalje poruku SAD.

"Ako žele da pošalju poruku o svojoj želji da nas spreče da preletimo Crno more, to se neće dogoditi“, rekao je portparol Bele kuće.

Kirbi je naglasio da američki avioni rade iznad međunarodnih voda Crnog mora i da će to nastaviti da rade zbog nacionalne bezbednosti SAD.

Evropska komanda Oružanih snaga SAD ranije je objavila poruku u kojoj se tvrdi da se ruski Su-27 sudario iznad Crnog mora sa američkim dronom MK-9, a bespilotna letelica je pala u međunarodne vode. Predsednik Džo Bajden je obavešten o incidentu.

Podsetimo, ruski borbeni avion sudario se danas sa dronom američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora nakon što je oštetio propeler drona MK-9 Reaper, a povodom incidenta oglasila se i Bela kuća.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja