Erdogan: Alija mudri junak u srcu turskog naroda

Bosna u amanet

Erdogan: Alija mudri junak u srcu turskog naroda

Planeta -
Premijer Turske je Izetbegovićev grob obišao sa Bakirom Izetbegovićem, Alijinim sinom koji je predsedavajući tročlanog Predsedništva BiH

SARAJEVO - Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan obišao je danas u Sarajevu grob ratnog predsednika BiH Alije Izetbegovića za koga je kazao da je bio "mudri junak kojeg turski narod puno voli" i da zato ima "posebno mesto u njegovom i u srcu celog turskog naroda".

Erdogan je na grobu Alije Izetbegovića novinarima rekao da su se u njemu nalazile dve specifičnosti - mudrost i liderstvo. "Želimo da Bosna ka budućnosti korača u jedinstvu i zajedništvu. Pokojnom Aliji Izetbegoviću i svim poginulim šehidima (nevino stradalima) Bosne", rekao je turski premijer koji je u Sarajevo doputovao juče.

On je Izetbegovićev grob obišao sa Bakirom Izetbegovićem, Alijinim sinom koji je predsedavajući tročlanog Predsedništva BiH.

Erdogan je u Sarajevo došao juče sa šestoricom ministara medu kojima je i ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu.

Turski premijer rekao je uoči dolaska u Sarajevo da BiH i njeni narodi za Turke i Tursku imaju posebnu važnost i zauzimaju značajno mesto, i da će tako i ostati.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tim povodom juče da je neophodno najpre se uveriti u objektivnost i nepristrasnost turske pomoći i intervencija na Balkanu.

Inače, Erdogan je nedavno izjavio da mu Alija Izetbegović na samrtnoj postelji "ostavio Bosnu u amanet", što je izazvalo burnu reakciju javnosti u BiH i državama u okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track