ZELENSKI O NALOGU ZA HAPŠENJE PUTINA: Istorijska odluka koja će pokrenuti istorijsku odgovornost, državna politika Rusije je ZLO
Foto: Printscreen YT

obraćanje javnosti

ZELENSKI O NALOGU ZA HAPŠENJE PUTINA: Istorijska odluka koja će pokrenuti istorijsku odgovornost, državna politika Rusije je ZLO

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je odluka Međunarodnog krivičnog suda u Hagu da izda nalog za hapšenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina istorijska. Ukrajinski lider je zahvalio timu tužioca Karima Kana, osoblju Međunarodnog krivičnog suda i svima koji pomažu da se Ukrajina izbori za pravdu.

Predsednik Zelenski je ovo rekao u obraćanju narodu 17. marta uveče

„Istorijska odluka, od nje će početi istorijska odgovornost. Šef terorističke države i još jedan ruski zvaničnik zvanično su postali osumnjičeni za ratni zločin. Deportacija ukrajinske dece je ilegalno prebacivanje hiljada naše dece na rusku teritoriju", rekao je predsednik Ukrajine.

Prema rečima predsednika, takvu operaciju bilo bi nemoguće izvesti bez naređenja najvišeg rukovodstva zemlje agresora .

„Odvajanje dece od njihovih porodica, lišavanje svake mogućnosti da stupe u kontakt sa svojim rođacima, skrivanje dece na teritoriji Rusije, rasejavanje po udaljenim regionima – sve je to očigledna državna politika Rusije, državne odluke i državno zlo koje počinje od prvih zvaničnika ove države“, naglasio je Zelenski.

(Kurir.rs/Oborzevatel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja