"VAŠINGTON DA RAZMISLI O POSLEDICAMA SVE AGRESIVNIJIH AKCIJA": Zaharova odgovorila Americi, pa spomenula VIJETNAMSKI SCENARIO
Foto: Profimedia / Sputnik

"legitimne mete za udare"

"VAŠINGTON DA RAZMISLI O POSLEDICAMA SVE AGRESIVNIJIH AKCIJA": Zaharova odgovorila Americi, pa spomenula VIJETNAMSKI SCENARIO

Planeta -

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je juče izjavila da bi SAD trebalo da razmišljaju o posledicama svojih sve agresivnijih akcija, bremenitih direktnom vojnom konfrontacijom sa Rusijom, komentarišući reči šefa Pentagona o proširenju broja zemalja spremnih za snabdevanje Ukrajine tenkovima Leopard.

"Vašington bi trebalo da razmisli o posledicama svojih sve agresivnijih akcija, opterećenih direktnom vojnom konfrontacijom sa Rusijom i ponavljanjem ponižavajućeg neuspeha za Sjedinjene Države sličnog Vijetnamu ili Avganistanu“, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Inosmi.ru.

Zaharova je ocenila da izjave ministra odbrane SAD Lojda Ostina 15. marta na sastanku tzv. kontakt grupe "odbrana Ukrajine“ još jednom demonstriraju „opsesivnu usredsređenost Vašingtona na sveopšti hibridni rat sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca“.

Ona je navela da su "zapadno oružje i plaćenici bili i ostali legitimne mete za udare ruskih oružanih snaga“.

"Želeli bismo da vas ponovo podsetimo u vezi sa tim da su američko i zapadno oružje, kao i plaćenici i vojni stručnjaci iz Sjedinjenih Država i NATO-a bili i ostali legitimne mete za udare Oružanih snaga Rusije“, rekla je Zaharova.

(Kurir.rs/Inosmi.ru/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja