PUTIN NA KRIMU POVODOM GODIŠNJICE PRIPAJANJA: Prvo pojavljivanje predsednika Rusije u javnosti nakon NALOGA ZA HAPŠENJE (VIDEO)
Foto: Telegram/RT на русском

poseta

PUTIN NA KRIMU POVODOM GODIŠNJICE PRIPAJANJA: Prvo pojavljivanje predsednika Rusije u javnosti nakon NALOGA ZA HAPŠENJE (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Sevastopolj na Krimu, kako bi obeležio devetu godišnjicu aneksije ovog ostrva, prenosi RIA Novosti.

Predsednik Vladimir Putin doputovao je na Krim na godišnjicu ponovnog ujedinjenja poluostrva sa Rusijom i obišao istorijska i arhitektonska mesta, rekao je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov.

„Danas, na Dan ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, Vladimir Putin je posetio region. Posebno je posetio istorijski i arhitektonski park Taurik Hersones, gde je pregledao nove objekte ovog kompleksa“, rekao je portparol Kremlja.

Pored toga, ruski lider je posetio školu umetnosti i Korsunski dečiji centar.

„Predsednika su pratili gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev i mitropolit pskovsko-porhovski Tihon, koji je predsednik Patrijaršijskog saveta za kulturu“, dodao je Peskov.

Mitropolit Tihon je tokom obilaska rekao Putinu o budućim planovima za razvoj parka. Reč je o izgradnji muzeja hrišćanstva, muzeja „Rusija je moja istorija“, kao i o stvaranju ekspozicije istorije Krima i Novorosije.

Centar "Korsun je dizajniran za decu koja dolaze u Sevastopolj da se upoznaju sa brojnim znamenitostima. U savremenoj školi umetnosti, kreativno nadareni mladi stanovnici grada moći će da proučavaju svetsku umetničku baštinu na primerima spomenika antičkog i vizantijskog doba.

Ovo je prvi put da je Vladimir Putin viđen u javnosti od kada je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Podsetimo, Rusija je anektirala ovo ostrvo 2014. godine, a međunarodna zajednica je ovaj potez osudila kao nezakonit.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track