PUTIN IZNENADA POSETIO DONBAS: Stigao helikopterom u Marijupolj, obišao grad pa ODRŽAO SASTANAK S VOJNIM VRHOM (VIDEO, FOTO)
Foto: AP/Sputnik, Kremlin Press Service Pool Photo

obišao nekoliko lokacija

PUTIN IZNENADA POSETIO DONBAS: Stigao helikopterom u Marijupolj, obišao grad pa ODRŽAO SASTANAK S VOJNIM VRHOM (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Marijupolj, saopštila je pres-služba Kremlja.

Šef države je tamo stigao helikopterom, a zatim se, uz zaustavljanja, kretao po delovima grada vozeći se automobilom. Obišao je nekoliko lokacija i razgovarao sa lokalnim stanovništvom, prenosi RIA Novosti.

Zamenik premijera Marat Kušilin govorio je o napretku u izgradnji i restauraciji Marijupolja i okoline. Kušilin je napomenuo da je odlučeno da se obnovi centar grada, čuvajući njegov istorijski izgled. Za ovo je već pripremljena predračunska dokumentacija

"Naročito se razgovaralo o izgradnji novih stambenih mikrookruga, društvenih i obrazovnih objekata, stambeno-komunalne infrastrukture i medicinskih ustanova“, dodaje Kremlj.

Tako je vicepremijer pokazao predsedniku zgradu Filharmonije, koja je, prema njegovim rečima, obnovljena za tri meseca. Planirano je da rekonstrukcija centra grada, kako je dodao, bude završena do kraja godine.

"U centralnom delu grada su spomenici. Dugo smo razmišljali - da rušimo ili da ne rušimo. Odlučili smo se za obnovu, uradili svu projektnu i predračunsku dokumentaciju. Želimo da završimo centar do kraja godine, barem prednji deo“, rekao je Kušilin.

U gradu je pokrenut javni prevoz, sada saobraća 110 autobusa, a do leta će krenuti i tramvaji, rekla je potpredsednica Vlade.

1 / 3 Foto: EPA/Russian Presidential Press Off

Prema rečima potpredsednika Vlade, sada postoji priliv stanovnika u grad.

"Narod je počeo da se vraća. Kada su videli da je obnova u toku, narod je počeo da se aktivno vraća. Rast stanovništva", naglasio je on.

U mikrookrugu Nevski Putin je razgovarao sa lokalnim stanovnicima, a zatim je, na poziv jedne od porodica, otišao u njihovu kuću.

Zatim je otišao u Rostov na Donu, gde je održao sastanak na komandnom mestu specijalne vojne operacije, preneo je ruski portal RIA Novosti.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track