SI ĐINPING U "CRVENOJ ZASTAVI" DO PUTINA: Pogledajte kako izgleda limuzina kineskog predsednika koja ga je dočekala u Moskvi VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

prvi proizveden 1959. godine

SI ĐINPING U "CRVENOJ ZASTAVI" DO PUTINA: Pogledajte kako izgleda limuzina kineskog predsednika koja ga je dočekala u Moskvi VIDEO

Planeta -

Predsednik Kine Si Đinping sleteo je danas na međunarodni aerodrom Vnukovo sa čime je započela trondevna poseta ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

U trenutku dolaska Si Đinpinga, na moskovskom aerodromu Vnukovo se nalazilo vozilo koje je bilo spremno za doček kineskog predsednika.

Naime, reč je o luksuznom kineskom automobilu po nazivu „Hunci“, koji je proizvod kineskog koncerna FAV i predstavlja predsednički model automobila.

Prvi automobil „Hunci“ proizveden je 1959. godine, a to ga čini najstarijom kineskom markom putničkog automobila.

Reč „Hunci“ na kineskom jeziku znači „Crvena zastava“.

Najpoznatiji modeli su E-HS9 i tri sedana H5, H7 i H9, kao i Q - automobil tipa SUV.

Serija L su automobili predstavničke klase, koji su napravljeni po individualnim narudžbinama i koriste se za velike svetske događaje.

Ovaj automobil predstavlja analog ruskom predsedničkom automobilu „Aurus“.

Poslednju etapu leta boinga 747-89J "Air China" sa kojim je Si Đinping doputovao u Moskvu pratilo je više od 89.000 ljudi preko aplikacije Flajt radara.

To predstavlja jasan pokazatelj da intersovanje za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi prevazilazi sva očekivanja.

Oči celog sveta uprte su u kineskog lidera, a njegova poseta počinje u trenutku kada je Međunardoni krivični sud u Hagu optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za otmicu i nestanak 17.000 ukrajinske dece.

Zbog toga je izdata poternica i nalog za njegovo hapšenje.

Kurir.rs/N.M./Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track