GLOBAL HOK POLETEO SA SICILIJE PREMA KRIMU?! Novo izviđanje posle ukrajinskog napada
Foto: Shutterstock, screenshot

pogled sa visine

GLOBAL HOK POLETEO SA SICILIJE PREMA KRIMU?! Novo izviđanje posle ukrajinskog napada

Planeta -

Strateški izviđačka bespilotna letelica RQ-4B Globalhawk pozivnog zanka FORTE 11 ponovo je poleteo iz baze Sigonela na Siciliji i usmerio se prema Crnom moru, to i ne bi bilo ništa čudno da ukrajinska vojska kasno sinoć nije izvršila napad dronovima opremljenim eksplozivom na najveće železničko čvorište Džankoje.

Da li će strateški izviđački dron krenuti prema Krimu ili će kao i prethodnog puta prvo patrolirati iz rumunsku obalu, a onda se usmerit prema Krimu ostaje da se vidi.

Poslednji let ove bespilotne letelice bio je u petak.

Podsetimo

Ukrajinski dronovi kamikaze napale su u ponedeljak uveče mesto Džankoje na Krimu koje je važno železničko čvorište iz koga pruga ide prema Nikolajevu, Melitopolju, Fedosiji i Sevastopolju.

Inače svi vozovi i putnički i teretni koji putuju prema Sevastopolju iz pravca Kerčkog mosta i Fedosije prolaze kroz Džankoje.

Kako ukrajinski izvori navode u kasnim večernjim časovima odjeknulo je nekoliko stravičnih eksplozija, što pokazuje i snimak koji je načinjen u Džankojeu i koji oslikava stravičnu eksploziju.

Pre udara na železničko čvorište napadnuta je lokalna avio baza, a vojska je vatrenim oružjem navodno pucala po dronovima.

Ukrajinski izvori navode da je gađana železnička kompozicija koja je prevozila krstareće rakete 3M-54 Kalibr za brodove i podmornice Crnomorske flote za popunu i odatle jaka eksplozija.

Osim ovog napada drugi napad dronovima dogodio se na nekih 8 kilometara od Kerčkog mosta , ali za sada o ovom napadu nema informacija, kao i da li je meta možda bio most koji je teško ošećen 6. oktobra 2022. godine. kada je šleper sa eksplozivom dignut u vazduh u momentu prolaska teretnog voza sa gorivom.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja