BIVŠI VOJNIK PUCAO NA SVOJU DECU DOK SU SPAVALA: Masakr u Americi, među ubijenima i kolega bivše supruge, ŽENA GLEDALA ČITAV HOROR
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

ubijena tri mališana

BIVŠI VOJNIK PUCAO NA SVOJU DECU DOK SU SPAVALA: Masakr u Americi, među ubijenima i kolega bivše supruge, ŽENA GLEDALA ČITAV HOROR

Planeta -

Bivši vojnik ubio je troje dece dok su spavala u svojoj kući u Južnoj Karolini dok je njihova majka mahnito tražila pomoć, saopštile su vlasti. Bivši vojnik ubio je i kolegu bivše supruge, a potom se ubio.

Čarls Sleks mlađi je takođe ubio vojnika koji je radio sa majkom dece i koji se zatekao u kući, rekao je šef policije Samtera Rasel Rork na konferenciji za novinare.

Sleks i žena su bili razvedeni, ali on je i dalje imao ključ od kuće u Samteru u koju je ušao u utorak oko 22 sata (po lokalnom vremenu), rekao je Roark.

Slaks je upucao kolegu bivše supruge u dvorištu dok je majka pokušavala da ga zaustavi, zatim ju je gurnuo i uputio se ka gore te pucao u decu, uzrasta 5, 6 i 11 godina, u njihovim krevetima, rekao je šef policije.

"Mala deca su spavala u svojim krevetima“, rekao je Rork.

Majčin mobilni telefon se gore punio, pa je otrčala da vidi da li njen ranjeni kolega ima telefon koji može da upotrebi. Čula je pucnje, vratila se unutra i videla svog bivšeg muža na vrhu stepenica, gde se upucao, rekao je Roark.

Ubijeni vojnik nije imao nikakvu vezu sa ženom van posla, a istražitelji nisu otkrili zašto je Slaks došao u kuću ili da li je trebalo da ima ključ, rekao je Roark.

"Svako ko ima decu – svako ko ima empatiju prema detetu koje umire tako nasilno mogao bi da razume kako se ta majka oseća“, rekao je šef policije.

Slacks (42) je ubio svoju decu, petogodišnjeg Aaiden Hollidai-Slacks i svog šestogodišnjeg brata Aason Hollidai-Slacks, a takođe je ubio njihovu polusestru, 11-godišnju Avu Holidai, rekao je mrtvozornik okruga Sumter Robi Bejker. Pre razvoda, Slacks je bio Avin očuh.

"Bila je to duga noć. Ovo je bila užasna stvar”, rekao je mrtvozornik.

Identitet ubijenog vojnika nije saopšten jer zvaničnici još uvek pokušavaju da utvrde njegove najbliže rođake, rekao je Bejker.

Sleks je bio civil raspoređen u Centrali američke vojske u vazduhoplovnoj bazi Šo, dok je ubijeni vojnik takođe bio raspoređen tamo, prema informacijama iz vojske.

Školski okrug Samter žali zbog gubitka tri učenika, uključujući dvojicu braće i sestru koji su pohađali osnovnu školu Milvud i trećeg koji je pohađao srednju školu Alis Drajv, rekao je nadzornik Vilijam Rajt u saopštenju.

(Kurir.rs/1news.co.nz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track