DOK UKRAJINCI DOBIJAJU LEOPARDE, RUSIJA NA BOJIŠTE ŠALJE STARE T-55: Slanje SOVJETSKE TEHNIKE potez očajnika ili dobra ideja?
Foto: Printscreen Twitter

SNIMLJENI U TRASPORTU

DOK UKRAJINCI DOBIJAJU LEOPARDE, RUSIJA NA BOJIŠTE ŠALJE STARE T-55: Slanje SOVJETSKE TEHNIKE potez očajnika ili dobra ideja?

Planeta -

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci starih ruskih tenkova koji se prevoze vozom sa dalekog istoka zemlje, navodno, ka granici sa Ukrajinom

Snimci pokazuju tenkove T-55 koje je Sovjetski Savez počeo da proizvodi 1947. godine, kako se prevoze železnicom.

Upotreba ovako stare tehnike mogla bi biti iznenađujuća, ali na komentarima sa društvenih mreža može se pročitati da to nije očajnički potez, i da bi i tako stari tenkovi mogli dobro poslužiti na ratištu kakvo je sada ukrajinsko, u kome se sada ide na iscrpljivanje protivnika.

Rusija ima ogromnu zalihu granata od 100 milimetara i ideja je da to treba iskoristit. Takođem, ovi tenkovi se neće koristiti u borbenim akcijama protiv drugih tenkova.

Tenk T-55 može biti efikasan u tom slučaju, jer kada mu se doda termalni nišan 1PN96MT, i on rasporedi na bezbednu udaljenost do same linije fronta, dobija se značajno povećanje vatrene moći

Za sada nema potvrde da li će ovi tenkovi biti zaista upotrebljeni na frontu, ali se na društvenim mrežama o tome uveliko govori.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track