ČUDO U TURSKOJ! SPASENA IZ RUŠEVINA 49 DANA POSLE ZEMLJOTRESA: Nisu mogli da veruju očima kad su počeli da uklanjaju ruševine
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

neverica

ČUDO U TURSKOJ! SPASENA IZ RUŠEVINA 49 DANA POSLE ZEMLJOTRESA: Nisu mogli da veruju očima kad su počeli da uklanjaju ruševine

Planeta -

Ispod ostataka zgrade na jugu Turske spašena je mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana.

Razorni zemljotresi pogodili su južne regije Turske 6. februara sa epicentrom u provinciji Kahramanmaraš iz koje dolazi i dirljiva priča o preživelom kućnom ljubimcu.

Vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena ćerka su svakodnevno dolazile na ruševinu zgrade i u susednim ulicama u distriktu Onikisubat tražile svoju dvogodišnju mačku Han.

- Naša zgrada je oštećena u prvom potresu i sa ćerkom sam izašla, ali nismo mogle da nađemo mačku jer se negde sakrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše jedanaestospratnice - rekla je Dina.

Vlasnica je rekla da je srećna zbog čuda i dodala da ljudi nikada ne treba da gube nadu jer se čuda ipak događaju.

- Han je trenutno u veterinarskoj stanici. Ima probleme sa nogom i u toku je detaljni pregled. Nadam se da će prebroditi sve probleme - kazala je Dina.

Veterinarka Fatma Gul Hančuolu je ranije takođe brinula o mački Han i sada je srećna što je vidi živu nakon 49 dana od zemljotresa.

- Izvukli smo je i odmah pozvali vlasnicu. Ona je stalno dolazila i raspitivala se za mačku - kazala je Hančuolu.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track