Najnovije vesti

"ALIGATORI" SE PRIKRALI I ZASULI PROJEKTILIMA UKRAJINSKO UTVRĐENJE: Rusi objavili ceo snimak napada Ka- 52! BACAJU TOPLOTNE ZAMKE
Foto: Printscreen/Telegram

rat

"ALIGATORI" SE PRIKRALI I ZASULI PROJEKTILIMA UKRAJINSKO UTVRĐENJE: Rusi objavili ceo snimak napada Ka- 52! BACAJU TOPLOTNE ZAMKE

Planeta

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak navodnog napada jurišnih helikoptera Ka-52 "aligator" na ukrajinske položaje.

- Prilikom izvođenja borbenih naleta piloti izviđačkih jurišnih helikoptera Ka-52 lansirali su rakete na utvrđena uporišta i oklopnu tehniku jedinica Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Napad je izveden nenavođenim avijacionim raketama tokom borbenog manevra propinjanje (kalibriranje). Avioni i helikopteri je izvode prilikom uništavanja mete koja se nalazi iza nekog brda ili uzvišenja, a istovremeno izbegavaju zonu delovanja protivničkog protivavionskog raketnog sistema.

Ruski vojni resor objašnjava da se helikopteri približavaju borbenoj zoni leteći na izuzetno maloj visini što im omogućava da ostanu neprimetni za protivničke sisteme PVO.

- Svaki nalet udarne grupe helikoptera drugačiji je od prethodnog. Kako bi se protivnik zbunio koriste se zaobilazne putanje, a toplotne zamke postaju lažne mete za PVO rakete protivnika - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odrbane Rusije nije navelo više detalje i nije poznato gde su Ka-52 "aligatori" navodno dejstvovali.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja