Najnovije vesti

PREGOVORI ILI NUKLEARNI RAT: Lukašenko zatraži hitno i bezuslovno primirje u Ukrajini, u suprotnom SLEDI APOKALIPSA
Foto: EPA / Shamil Zhumatov / Pool

dramatično upozorenje

PREGOVORI ILI NUKLEARNI RAT: Lukašenko zatraži hitno i bezuslovno primirje u Ukrajini, u suprotnom SLEDI APOKALIPSA

Planeta
10:48h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, obraćajući se porukom narodu i parlamentu, predložio da se prekinu neprijateljstva u Ukrajini i proglasi primirje.

"Moramo da stanemo sada, pre nego što eskalacija počne. Pokušaću da rizikujem da predložim prekid neprijateljstava, <...> da proglasimo primirje bez prava kretanja, pregrupisavanja trupa sa obe strane, bez prava na prenos oružja, municije i vojne opreme“, rekao je šef države a prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ukoliko Zapad pokuša da primirje iskoristi u svoje svrhe, Rusija je dužna da iskoristi punu moć vojno-industrijskog kompleksa i vojske da spreči eskalaciju sukoba.

Na pomolu je Treći svetski rat

Na pomolu je nuklearno Treći svetski rat, koji se može izbeći samo pregovorima, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je to izjavio u svom obraćanju narodu i parlamentu 31. marta, saznaje BelTA.

Aleksandar Lukašenko je rekao:

„Naporima Sjedinjenih Američkih Država i njihovih satelita pokrenut je rat punog razmera u zemlji koja nam je srodna. Rat "do poslednjeg Ukrajinca". Kraj citata. Oko 500.000 ljudi sa obe strane je ubijeno i osakaćeno tokom jedne godine kao rezultat rata. Milioni su sada izbeglice. Kao rezultat toga, Treći svetski rat sa nuklearnim požarima sada se nazire. Postoji jedno pitanje: šta da se radi? Postoji jedan način: pregovori. Pregovori bez preliminarnih uslova!“

Predsednik je naveo da ako Zapad još jednom pokuša da iskoristi pauzu u borbenim dejstvima kako bi prevarom ojačao svoje pozicije, onda će Rusija biti prinuđena da upotrebi celokupnu moć svog vojnoindustrijskog kompleksa i vojske da spreči eskalaciju sukoba.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Belta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja