Kerum : Srbi vladaju medijima u Hrvatskoj i Evropi

Paranoja

Kerum : Srbi vladaju medijima u Hrvatskoj i Evropi

Planeta -
Svi Hrvati misle da su Srbi izvor najvećih problema, ali većina njih nema priliku da to kaže, objašnjava Kerum

ZAGREB - Čudno! Srbi su izvor svih problema u Hrvatskoj i to je mišljenje cele države, ali većina ljudi nikada nije imala priliku da to kaže zato što ih niko nije pitao za mišljenje, rekao je Željko Kerum, gradonačelnik Splita, u emisiji „Nedeljom u dva“ HTV.

Gostujući u emisiji Aleksandra Stankovića Kerum je kazao da je njegova greška to što je ušao u politiku, a kao izvor svih problema vidi upravo svoju spornu izjavu kako bi Srbi trebalo da znaju gde im je mesto i da nikada ne bi hteo Srbina za zeta.- To što sam ja rekao, to je moje mišljenje i mišljenje cele države. Moji prijatelji pravoslavci su mi to zamerili. Rekli su da to nisam smeo reći. To što sam tada izgovorio izazvalo je i poslovne probleme. Svi znamo da je pre Drugog svetskog rata najjača banka u Hrvatskoj bila Srpska banka, a i svaki čovek koji radi zna da Srbi imaju najveći uticaj na banke u Hrvatskoj - rekao je Kerum, a prenose hrvatski mediji.

Kerum, takođe, tvrdi da Srbi imaju većinski uticaj na medije i na novac u Hrvatskoj.- Deluju u Evropi, a kamoli u Hrvatskoj, to su strašne pozicije, pogotovo u medijima. Ja sam samo rekao ono što većina naroda misli i ono što ja mislim. Kroz istoriju smo se svađali i zašto onda forsirati nešto - rekao je on.

Gradonačelnik Splita dodao je da ne smatra da je njegova ranija izjava - da Srbi moraju da znaju gde im je mesto - šovinistička, jer je kazao šta misli i nije mu žao ni zbog čega.- Radio sam pošteno i marljivo, mnogim ljudima sam pomogao, iako meni nikada niko nije pomogao. Tako je to u našem narodu, kad si na vrhu, svi žele da budu uz tebe i da ti pomognu, a kad padneš, svi te napuste - rekao je on.

Kerum je iskoristio priliku da prozove novinare i medije, a naročito splitski dnevni list Slobodnu Dalmaciju, zbog toga „što pišu laži o njemu samo zato što voli Hrvatsku“.

Kazna do tri godine zatvora

Kerumove tvrdnje izazvale su jednog od gledalaca da na Fejsbuk stranici hrvatske vlade postavi pitanje po kom zakonu je Kerum još poslanik. On je citirao član 174. Krivičnog zakona koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju i koji za to predviđa kaznu zatvora od tri meseca do tri godine. Vladin Fejsbuk tim odgovorio je vrlo brzo, pozvavši građanina da se obrati Saboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track