POLICIJA UPALA U SEDIŠTE EVROPSKE NARODNE PARTIJE: Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem spratu sedišta stranke
Foto: AP /Geert Vanden Wijngaert

Trese se Brisel

POLICIJA UPALA U SEDIŠTE EVROPSKE NARODNE PARTIJE: Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem spratu sedišta stranke

Planeta -

Belgijska policija pretresla je sedište Evropske narodne partije u Briselu (EPP), rekao je jedan neimenovani izvor za Euraktiv.

"Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem spratu sedišta stranke u Rue du Commerce", rekao je taj izvor.

Prema prvim informacijama, policija je zaplenila računare zbog istrage koja je u toku o navodnoj korupciji tokom izborne kampanje za EU izbore 2019.

Kako je preneo Indeks, poslanik CDU-a Mario Voigt bio je voditelj digitalne kampanje zvaničnika EPP-a Manfreda Vebera tokom predizborne kampanje za Evropski parlament 2019, a istražne radnje usmerene su na dodelu ugovora za digitalnu kampanju jednoj kompaniji u Tiringiji, navode nemački mediji.

Voigt je sada prvi čovek CDU-a u nemačkoj saveznoj državi Tiringiji.

Prošlog septembra odbor za pravosuđe pokrajinskog parlamenta ukinuo mu je imunitet do istrage nemačkog javnog tužioca, ali nije sasvim jasno da li je to povezano s ovim slučajem.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track